Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ανθρώπινα και Κοινωνικά Δικαιώματα, Κοινωνικός Αποκλεισμός

Συντονιστές: Μπάκας Μιχάλης, Λίτσα Κιρκινέ

Blog: http://www.ecogreens-gr.org/humanrights/

e-max.it: your social media marketing partner


Στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν κάνουμε εκπτώσεις. Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για την επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία μέσω Έβρου

Θεματικές - Ανθρώπινα Δικαιώματα

Τρίτη, 30 Ιαν. 2018, 20:36

18 μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, η Τουρκική κυβέρνηση επικαλούμενη τον κίνδυνο κατά της δημοκρατίας  καταλύει συστηματικά κάθε έννοια δικαίου, με την καταστολή και την παραβίαση ελευθεριών και δικαιωμάτων να είναι ο κανόνας. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους και την ελευθερία τους, εκατοντάδες άλλοι έφυγαν από τη χώρα ζητώντας καταφύγιο στην Ευρώπη. Πολιτικοί, ακαδημαϊκοί  και δημοσιογράφοι φυλακίζονται, εφημερίδες κλείνουν, η λογοκρισία είναι καθεστώς και οι καταγγελίες για βασανιστήρια όλο και πληθαίνουν.

e-max.it: your social media marketing partner

25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Θεματικές - Ανθρώπινα Δικαιώματα

Παρασκευή, 24 Νοέ. 2017, 17:41

To 2017 ανακηρύχθηκε ως έτος για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών με σκοπό αφενός την κατάδειξη της έντασης και της κλιμάκωσης του φαινομένου παγκοσμίως, αφετέρου την λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του.

H κακοποίηση των γυναικών, η πιο διαδεδομένη «αθέατη» βία παγκοσμίως, συνιστά την πιο ακραία έκφραση των σχέσεων εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα και αφορά στα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας, της γυναικοκτονίας, του βιασμού, της σεξουαλικής κακοποίησης και  παρενόχλησης, του trafficking.

e-max.it: your social media marketing partner

Συνολικά απαράδεκτη η πρόταση Τουσκ για το προσφυγικό

Θεματικές - Ανθρώπινα Δικαιώματα

Τετάρτη, 13 Δεκ. 2017, 16:56

Η πρόταση του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για κατάργηση της υποχρεωτικής ποσόστωσης στην κατανομή των προσφύγων  ουσιαστικά προτείνει τη μετατροπή της  de facto κατάστασης στην Ευρώπη σήμερα σε de jure. Και αυτό γιατί ουσιαστικά ουδέποτε εφαρμόστηκε καθολικά η ποσόστωση καθώς κάποιες χώρες αντιδρώντας σε αυτήν την απόφαση δέχθηκαν από ελάχιστους/ες  εώς κανένα/μία πρόσφυγα.

e-max.it: your social media marketing partner

Η Χ.Α απειλεί ξανά την κοινωνική συνοχή - Απαιτούνται άμεσα αντανακλαστικά από την Πολιτεία

Θεματικές - Ανθρώπινα Δικαιώματα

Πέμπτη, 02 Νοέ. 2017, 18:36

Μέσα σε μία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες τριών ακόμη βίαιων επιθέσεων μελών της ΧΑ εναντίον μαθητριών/τών και εκπαιδευτικών στη Σαντορίνη κατά την επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου, εναντίον οικογενειών Πακιστανών στα Σεπόλια, όπου και κατάφεραν να ακυρώσουν με προπηλακισμούς και τρομοκράτηση την έναρξη προγραμματισμένων μαθημάτων της πακιστανικής κοινότητας, και τέλος εναντίον της δικηγόρου, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ.

Η συχνότητα και η ένταση των βίαιων αυτών κρουσμάτων θυμίζει εποχές πριν από τη δολοφονία του Π.Φύσσα οπότε και η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε ως «κράτος εν κράτει» σε ένα καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και ατιμωρησίας.

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Άρθρα...