Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ανθρώπινα και Κοινωνικά Δικαιώματα, Κοινωνικός Αποκλεισμός

Συντονίστρια: Κιρκινέ Ευαγγελία

Υπεύθυνος ΠΣ: Μιχάλης Μπάκας

Blog: http://www.ecogreens-gr.org/humanrights/

e-max.it: your social media marketing partner


Ζητείται πολιτική βούληση για λήψη άμεσων μέτρων στους προσφυγικούς καταυλισμούς

Θεματικές - Ανθρώπινα Δικαιώματα

Τετάρτη, 01 Φεβ. 2017, 20:55

Μόνος κανόνας η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Τρίτος θάνατος πρόσφυγα στη Μόρια μέσα σε μία εβδομάδα και αναπάντητα ακόμα μένουν τα ερωτήματα για τις ακριβείς αιτίες των θανάτων, που προδήλως συνδέονται με τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό της Μόριας. Αν προστεθούν και οι απόπειρες αυτοκτονίας προσφύγων  τις τελευταίες 2 εβδομάδες σε Χίο, Σάμο αλλά και Λέσβο, συμπληρώνεται η ζοφερή εικόνα της κατάστασης των προσφύγων στα νησιά, όπου γράφεται  μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του προσφυγικού ζητήματος στη χώρα μας και είναι πραγματικά αδιανόητη η ακινησία και η ολιγωρία των αρχών (τοπικών και ευρωπαϊκών) γι' αυτή τη συνεχιζόμενη τραγωδία.

e-max.it: your social media marketing partner

25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Θεματικές - Ανθρώπινα Δικαιώματα

Πέμπτη, 24 Νοέ. 2016, 17:48

Η βία κατά των γυναικών συνιστά την πιο ακραία μορφή έμφυλης διάκρισης και κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ταυτόχρονα αιτία και αποτέλεσμα της διαχρονική ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και βρίσκεται παντού, στο σπίτι, στο δημόσιο χώρο, στην εργασία, στο σχολείο, στο διαδίκτυο. Αιτία θανάτου εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να «ευδοκιμεί» ανεξάρτητα από εθνικότητα, εκπαίδευση, θρησκεία, ιδεολογία, κοινωνική και οικονομική κατάσταση. Τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιούνται κάθε χρόνο με αφορμή την 25η Νοεμβρίου μας αφυπνίζουν για λίγο μέχρι η επικαιρότητα να μας ξαναρίξει ως κοινωνία στη γνωστή «βολική» αφασία και ανοχή με τους δράστες ατιμώρητους και τα θύματα απροστάτευτα.

e-max.it: your social media marketing partner

Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα ελληνικά νησιά

Θεματικές - Ανθρώπινα Δικαιώματα

Πέμπτη, 12 Ιαν. 2017, 19:25

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών ανέδειξαν την γύμνια του σχεδιασμού φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας. Η προσωρινή λύση του πολεμικού πλοίου, που έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, είναι μεν προσωρινά βοηθητική, όμως είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης μόνιμης λύσης.

Τα ερωτήματα πολλά και δυστυχώς αναπάντητα.

e-max.it: your social media marketing partner

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις τρέχουσες εξελίξεις στο προσφυγικό - Να κρατήσουμε ζωντανά τα κάστρα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης

Θεματικές - Ανθρώπινα Δικαιώματα

Τετάρτη, 14 Σεπ. 2016, 13:46

Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το προσφυγικό τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Στα νησιά του Αιγαίου έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες πρόσφυγες και καθημερινώς καταφτάνουν μερικές δεκάδες νέοι. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες εξακολουθούν να είναι πολύ αργές και η δέσμευση για μεταφορά προσφύγων σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν έχει εφαρμοστεί με αποτέλεσμα, δομές των 1000 ατόμων να «φιλοξενούν» 3 ή 4 χιλιάδες. Η απελπισία των προσφύγων, που παραμένουν στα νησιά για περισσότερο από 6 μήνες χωρίς να ξέρουν ποιο είναι το μέλλον τους, είναι μεγάλη, οι κακουχίες προκαλούν ένταση με αποτέλεσμα πολλά επεισόδια παραβατικού χαρακτήρα.

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Άρθρα...