Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Γεωργία και Τρόφιμα

Γεωργία, Αλιεία και Τρόφιμα

Συντονιστής: Καλαποθαράκος Νικόλαος


 

e-max.it: your social media marketing partner


Stop στη νέα ευρωπαϊκή αδειοδότηση του Roundup! Έρευνες το χαρακτηρίζουν καρκινογόνο και μεταλλαξιογόνο

Παρασκευή, 04 Μάρ. 2016, 21:17

Στις 7 Μαρτίου οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ πρόκειται με την ψήφο τους να αποφασίσουν σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν για εκ νέου αδειοδότηση, επί μια 15ετία, της χρήσης του ευρύτερα χρησιμοποιούμενου σήμερα παρασιτοκτόνου, του glyphosate, που κυκλοφορεί με το εμπορικό όνομα Roundup της πολυεθνικής αγροχημικών Monsanto. Αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε λίγες μέρες, βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ σημαντική επιλογή και οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να τοποθετηθεί επ' αυτής αποφασιστικά με κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας.

e-max.it: your social media marketing partner

Άδικο και παράλογο το συζητούμενο αγροτικό «χαράτσι»

Δευτέρα, 27 Μάι. 2013, 11:43

Νέο ρεκόρ ισοπεδωτικής και άδικης φορολογικής επίθεσης θα καταγραφεί αν αποτολμηθεί η συζητούμενη σε κυβερνητικά κλιμάκια επιβολή φόρου στο σύνολο της αγροτικής γης της τάξης των 10-12 ευρώ ανά στρέμμα.

Όταν το σύνολο της προστιθέμενης αξίας του αγροτικού μας τομέα κινείται κατά τη Eurostat μεταξύ 5 και 5,3 δις ευρώ, η επιδίωξη απόσπασης 800 εκατομμυρίων από τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα ισοδυναμεί με επιβολή έκτακτου φόρου 15% επί του συνόλου του αγροτικού μας προϊόντος.

e-max.it: your social media marketing partner

Να μη στηρίξουν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος τις πολυεθνικές των μεταλλαγμένων | Απάντηση στον υπουργό ΠΕΚΑ, ενόψει του Συμβούλιου Υπουργών

Τετάρτη, 11 Ιούν. 2014, 17:31

Απαντώντας στο σάλο που ξεσηκώθηκε για τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ για τα μεταλλαγμένα, ο υπουργός ΠΕΚΑ έσπευσε χθες να δώσει συμπληρωματικές απαντήσεις στους Έλληνες πολίτες για την επικείμενη απόφαση τροποποίησης της οδηγίας 2001/18/EΚ, όσον αφορά στη δυνατότητα που παρέχεται στα κράτη μέλη να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) στην επικράτειά τους.

e-max.it: your social media marketing partner

Κρίσιμη για τη διέξοδο της χώρας η αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα

Τετάρτη, 27 Φεβ. 2013, 00:00

Η συζήτηση για τα αγροτικά ζητήματα στη Βουλή, κάθε άλλο παρά φώτισε το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Πρωθυπουργός και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανάλωσαν μεγάλο μέρος των ομιλιών τους σε άσχετα ζητήματα και βασική έγνοια τους ήταν πως θα "διαχειριστούν" προσωρινά τα αιτήματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών.

e-max.it: your social media marketing partner