Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Παιδεία

Παιδεία – Νεολαία – Νέες Τεχνολογίες

Συντονιστής:

Υπεύθυνος ΠΣ: Νίκος Σαμαράς

e-max.it: your social media marketing partner


ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πέμπτη, 23 Φεβ. 2017, 19:19

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ακολουθώντας τις αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της μη βίας, της αλληλεγγύης και της ανοχής στη διαφορετικότητα με γνώμονα τον συνταγματικό πατριωτισμό, καταγγέλλουν ως απαράδεκτες τις ξενοφοβικές αντιδράσεις των μελών της εθνικιστικής οργάνωσης «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» ενάντια στην εκπαίδευση εννέα προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο της περιοχής Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Παρόμοια περιστατικά δεν θα πρέπει να επισκιάζουν την υποδειγματική ανθρωπιστική στάση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών απέναντι στα θύματα του πολέμου της Μ. Ανατολής, θύματα της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού που βίωσαν στις χώρες προέλευσής τους και ξαναβιώνουν στις χώρες όπου ζήτησαν προστασία.

e-max.it: your social media marketing partner

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την έκθεση αξιολόγησης των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) και εκπαίδευσης για την αειφορία

Τρίτη, 25 Οκτ. 2016, 18:11

Η Θεματική Ομάδα Παιδείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ με αφορμή:

α) την δημοσίευση της μελέτης αξιολόγησης των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Π.Ε.Α.)

β) την εγκύκλιο που απεστάλη στα σχολεία σχετικά με τον «Σχεδιασμό προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων» εκφράζουν τους προβληματισμούς τους.

e-max.it: your social media marketing partner

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.

Πέμπτη, 02 Φεβ. 2017, 18:30

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στο βαθμό που αυτή αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στην ιστορία των μεταρρυθμίσεων τα θέματα της παιδείας σφαιρικά και μακροχρόνια και όχι αποσπασματικά και μικροπολιτικά. Θεωρούμε, ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι στη σωστή κατεύθυνση όσο αφορά στην άρση των ανισοτήτων αναφορικά με την πρόσβαση στην εκπαίδευση γενικά και στις ανώτερες βαθμίδες της εκπαίδευσης ειδικότερα, που επιτυγχάνεται με τις αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία και την αυτονόμηση του Λυκείου από την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

e-max.it: your social media marketing partner

Το μεγάλο στοίχημα της ένταξης των παιδιών προσφύγων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί

Τρίτη, 18 Οκτ. 2016, 17:47

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας,  το οποίο σεβόμενο τα δικαιώματα του παιδιού καθώς και την αρχή της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών και άλλων πεποιθήσεων, προχωρά στην ίδρυση, οργάνωση, λειτουργία, συντονισμό, προγραμματισμό και στελέχωση των Δομών Υποδοχής για την εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν επιπρόσθετα να πραγματοποιείται εκμάθηση της ελληνικής Γλώσσας και σε ενήλικες.

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Άρθρα...