Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Παιδεία

Παιδεία – Νεολαία – Νέες Τεχνολογίες

Συντονιστής: Καραγιώργης Κώστας

e-max.it: your social media marketing partner


Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το δικαίωμα των κρατουμένων μαθητών στη μόρφωση

Σάββατο, 01 Απρ. 2017, 18:34

Η διασφάλιση του δικαιώματος της μόρφωσης και η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι καθήκον της πολιτείας. Επιστέγασμα μακροχρόνιων αγώνων των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού ήταν η ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο χώρο των φυλακών. Η ίδρυση του αποτελεί μια σοβαρή προσπάθεια επανένταξης τους. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί Λύκειο εντός της φυλακής, ώστε να μπορούν οι κρατούμενοι να αποκτήσουν απολυτήριο, ούτε και εξεταστικό κέντρο για τη διεξαγωγή Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι κρατούμενοι μαθητές που προετοιμάζονται φέτος να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις μέσω γειτονικού Λυκείου δεν έχουν καμία εγγύηση ότι αυτό θα είναι εφικτό. Εξάλλου, ακόμα και αν λυθεί το ζήτημα για τη φετινή χρονιά, δεν παύει να υφίσταται εφόσον έτσι δε λύνεται οριστικά, αλλά μόνο ευκαιριακά.

e-max.it: your social media marketing partner

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.

Πέμπτη, 02 Φεβ. 2017, 18:30

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στο βαθμό που αυτή αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στην ιστορία των μεταρρυθμίσεων τα θέματα της παιδείας σφαιρικά και μακροχρόνια και όχι αποσπασματικά και μικροπολιτικά. Θεωρούμε, ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι στη σωστή κατεύθυνση όσο αφορά στην άρση των ανισοτήτων αναφορικά με την πρόσβαση στην εκπαίδευση γενικά και στις ανώτερες βαθμίδες της εκπαίδευσης ειδικότερα, που επιτυγχάνεται με τις αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία και την αυτονόμηση του Λυκείου από την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

e-max.it: your social media marketing partner

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πέμπτη, 23 Φεβ. 2017, 19:19

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ακολουθώντας τις αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της μη βίας, της αλληλεγγύης και της ανοχής στη διαφορετικότητα με γνώμονα τον συνταγματικό πατριωτισμό, καταγγέλλουν ως απαράδεκτες τις ξενοφοβικές αντιδράσεις των μελών της εθνικιστικής οργάνωσης «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» ενάντια στην εκπαίδευση εννέα προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο της περιοχής Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Παρόμοια περιστατικά δεν θα πρέπει να επισκιάζουν την υποδειγματική ανθρωπιστική στάση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών απέναντι στα θύματα του πολέμου της Μ. Ανατολής, θύματα της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού που βίωσαν στις χώρες προέλευσής τους και ξαναβιώνουν στις χώρες όπου ζήτησαν προστασία.

e-max.it: your social media marketing partner

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την έκθεση αξιολόγησης των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) και εκπαίδευσης για την αειφορία

Τρίτη, 25 Οκτ. 2016, 18:11

Η Θεματική Ομάδα Παιδείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ με αφορμή:

α) την δημοσίευση της μελέτης αξιολόγησης των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Π.Ε.Α.)

β) την εγκύκλιο που απεστάλη στα σχολεία σχετικά με τον «Σχεδιασμό προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων» εκφράζουν τους προβληματισμούς τους.

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Άρθρα...