Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Δικαιώματα ζώων

Συντονίστρια: Όλγα Κήκου

Blog: http://www.ecogreens-gr.org/animalrights/

e-max.it: your social media marketing partner


Απαγόρευση θανάτωσης ζώων χωρίς αναισθησία

Παρασκευή, 24 Μάρ. 2017, 20:52

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δικαιωμένοι από την απαγόρευση της «λειτουργικής σφαγής» στο Κοκκινόχωμα Καβάλας

Στις 23 Μαρτίου στην Καβάλα, ολοκληρώθηκε μία διαδικασία, κατά την οποία η κοινωνία των πολιτών μαζί με ευσυνείδητους υπαλλήλους κατάφεραν και απέτρεψαν παράνομη απόφαση του ΥΠΑΑΤ. Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η Πανελλάδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, η Εταιρία Προστασίας Αδέσποτων και Άγριων Ζώων, το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας ΑΙΣΩΠΟΣ, οι Χορτοφάγοι Καβάλας, το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας, η Περιφερειακή Παράταξη της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ κατάφεραν να αποτρέψουν ένα έγκλημα. Αρνητική στάση απέναντι στην απόφαση του Υπουργείου κράτησαν και μέλη του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

e-max.it: your social media marketing partner

Η κακοποίηση των ζώων προπομπός της κακοποίησης ανθρώπων

Δευτέρα, 08 Αύγ. 2016, 16:41

Το τελευταίο διάστημα έρχονται στο φως της δημοσιότητας κακοποιήσεις ζώων και είναι σύνηθες φαινόμενο να ερχόμαστε αντιμέτωποι με περιστατικά όπου τα ζώα καίγονται, δηλητηριάζονται, βασανίζονται και δολοφονούνται.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουμε όλες αυτές τις παράνομες πράξεις και επισημαίνουμε ότι ή κακοποίηση και δολοφονία ζώου είναι ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τους νόμους 4039/2012 και 4235/2014 και φέρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ για κάθε περιστατικό και για κάθε ζώο.

e-max.it: your social media marketing partner

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ

Τετάρτη, 05 Οκτ. 2016, 09:20

Ο σεβασμός για τις άλλες μορφές ζωής είναι δείκτης για τις αξίες του πολιτισμού μας. Τα ζώα που ζουν στις πόλεις και στην ύπαιθρο έχουν ανάγκη από καταφύγιο, τροφή αλλά και αποφυγή κάθε απάνθρωπης μεταχείρισης.

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας των ζώων, οι Οικολόγοι Πράσινοι επαναφέρουν τις θέσεις τους σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν τα ζώα και τη σχέση μας με αυτά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε:

Είμαστε αντίθετοι στην πώληση ζώων από καταστήματα. Η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει σε απαγόρευση της πώλησης ζώων από καταστήματα όπως αυτό συμβαίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

e-max.it: your social media marketing partner

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την κατάργηση της εκτροφής γουνοφόρων στην χώρα μας: «Ας μπει επιτέλους ένα τέλος στην φρίκη της γούνας»

Κυριακή, 22 Μάι. 2016, 08:33

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε, από θέση αρχής, την ολική κατάργηση της γούνας σαν σύμβολο της βάναυσης μεταχείρισης, της ωμής βίας και της θανάτωσης ζώων για τη δημιουργία ενός προϊόντος άκρατου καταναλωτισμού που, εάν θέλουμε, συμβολίζει σαφώς την ανθρώπινη ματαιοδοξία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε, κατά συνέπεια, την ολική κατάργηση της αναπαραγωγής ή/και εκτροφής ζώων για την παραγωγή γούνας, σαν δραστηριότητα ανήθικη, αντίθετη στην «Διακήρυξη Δικαιωμάτων των Ζώων», περιβαλλοντικά επιβλαβή - μόλυνση της ατμόσφαιρας στις περιοχές των εγκαταστάσεων,

e-max.it: your social media marketing partner