Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
ΑμεΑ
e-max.it: your social media marketing partner


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ των ΑμεΑ: Η Αναπηρία είναι διαφορετικότητα - Η Διαφορετικότητα είναι δικαίωμα

Θεματικές - ΑμεΑ

Κυριακή, 03 Δεκ. 2017, 20:17

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε για να μας θυμίζει τον καθημερινό αγώνα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, και των οικογενειών τους. Στις ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της σημερινής Ελλάδας, τα αιτήματά τους αναδεικνύονται ολοένα και πιο κρίσιμα. Τον «λογαριασμό» της οικονομικής κρίσης δεν νοείται να τον πληρώνουν πάντα οι πιο αδύναμοι και ευάλωτοι, όπως η μεγάλη πλειοψηφία των Ατόμων με Αναπηρία. Αυτό προτάσσει το περί δικαίου αίσθημα.

e-max.it: your social media marketing partner

PDFΕκτύπωσηE-mail

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού

Θεματικές - ΑμεΑ

Παρασκευή, 13 Οκτ. 2017, 16:19

Η 15 η Οκτωβρίου γιορτάζεται παγκόσμια ως Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού. Η χρήση του λευκού μπαστουνιού αποτελεί τον κυριότερο τρόπο ανεξάρτητης μετακίνησης των τυφλών, γι' αυτό και χρησιμοποιείται ως σύμβολο της τυφλότητας σε οδικές σημάνσεις κ. ο. κ. Η αυτονομία στην κίνηση είναι ανάγκη αυτονόητη, που για να καλυφθεί απαιτείται η εκπαίδευση του ενδιαφερόμενου στη χρήση του λευκού μπαστουνιού. Με τις σύγχρονες τεχνικές εκπαίδευσης - εξάσκησης στην κινητικότητα, που παρέχονται από το ΚΕΑΤ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, τα άτομα με χαμηλή όραση ή τυφλότητα έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν αυτόν τον στόχο, αλλάζοντας έτσι τη ζωή τους.

e-max.it: your social media marketing partner

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρκαρισμένα παντού στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Θεματικές - ΑμεΑ

Σάββατο, 10 Δεκ. 2016, 09:52

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα στελεχών της αυτοδιοίκησης στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη.

Ο συντονιστής της Θεματικής Ομάδας ΑΜΕΑ των Οικολόγων Πράσινων, Φώτης Μπίμπασης, δήλωσε σχετικά: "Θα περιμέναμε από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα γύρω από τα θέματα της αστικής κινητικότητας που μάλιστα αποτελούσαν ενότητα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Αντ' αυτού βλέπουμε πως παραμένουν προσκολλημένα στην θεωρία, παρκάροντας στην πράξη τα οχήματα τους κυριολεκτικά όπου βρουν γύρω από τον χώρο του συνεδρίου. Οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης είναι υποχρεωμένοι να δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλους μας και όχι να ενισχύουν το πρόβλημα με την παραβατική τους συμπεριφορά δείχνοντας κανέναν σεβασμό στα άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και σε όλους τους Δημότες."

e-max.it: your social media marketing partner

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συγχαρητήρια στους Αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων

Θεματικές - ΑμεΑ

Σάββατο, 01 Οκτ. 2016, 07:54

Η Θεματική ομάδα ΑΜΕΑ των Οικολόγων Πράσινων εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες καθώς και στους προπονητές και σε όλους όσους στήριξαν τις προσπάθειες τους στους παραολυμπιακούς αγώνες.

Ο συντονιστής της Θεματικής Ομάδας Φώτης Μπίμπασης δήλωσε σχετικά: "Στην αρχαιότητα υποδέχονταν τους ολυμπιονίκες τους γκρεμίζοντας τα τείχη της πόλης. Οι αθλητές που συμμετείχαν στους παραολυμπιακούς αγώνες γκρέμισαν για άλλη μια φορά τα τείχη της αναπηρίας τους όπως το κάνουν στην χώρα μας σε καθημερινή βάση.

e-max.it: your social media marketing partner

PDFΕκτύπωσηE-mail

Περισσότερα Άρθρα...Σελίδα 1 από 12