Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Κλίμα Ενέργεια

Κλιματική αλλαγή, ενέργεια, μεταφορές

Ιστολόγιο: http://ecogreens-gr.org/climate/

e-max.it: your social media marketing partner


Αύριο κρίνεται το μέλλον της κλιματικής πολιτικής στην Ευρώπη

Τρίτη, 14 Φεβ. 2017, 17:39

Να κρατήσουν υπεύθυνη στάση οι Έλληνες εκπρόσωποι και να μην υποστηρίξουν τα συμφέροντα βρώμικων βιομηχανιών

Στην ερχόμενη ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη 15/2 καθορίζεται το μέλλον της κλιματικής πολιτικής στην Ευρώπη με την αναθεώρηση του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ΣΕΔΕ).

Η χώρα μας μέχρι τώρα έχει εκφράσει μόνο συντηρητικές θέσεις, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των ενεργοβόρων και βρώμικων βιομηχανιών, μακριά από το όφελος το δικό μας και των παιδιών μας.

e-max.it: your social media marketing partner

Όχι στην κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Μελίτη ΙΙ - Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό ΠΕΝ

Πέμπτη, 15 Σεπ. 2016, 12:57

Επιστολή όπου διατυπώνουν τις έντονες ενστάσεις τους σχετικά με την κατασκευή ακόμα μιας λιγνιτικής μονάδας, του Μελίτη ΙΙ, αλλά και με το συνεχιζόμενο αίτημα της ΔΕΗ για ένταξη της Ελλάδας στην παρέκκλιση του αρ. 10c, απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό ΠΕΝ, Π. Σκουρλέτη στις 13 Σεπτεμβρίου οι Ευρωπαίοι Πράσινοι σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους.

Με βάση τη συμφωνία του Παρισιού αλλά και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που ήδη βιώνουμε, η μείωση των εκπομπών είναι επιβεβλημένη. Το κόστος εκπομπών αναμένεται να αυξηθεί και τυχόν μειώσεις του δίνονται μέσω παρέκκλισης σε χώρες με οικονομικά προβλήματα, ώστε να βοηθηθούν στην πορεία τους προς την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και οπωσδήποτε όχι για νέες λιγνιτικές μονάδες.

e-max.it: your social media marketing partner

Η επικύρωση της Συμφωνίας των Παρισίων για το Κλίμα, δεν συνάδει με την εμμονή στον λιγνίτη

Πέμπτη, 06 Οκτ. 2016, 20:13

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επικύρωση από την Βουλή, της Συμφωνίας του Παρισιού, την πρώτη πραγματικά παγκόσμια διακυβερνητική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Ε.Ε., μέσω του Ευρωκοινοβουλίου, κινητοποιήθηκε την ύστατη ώρα και επικύρωσε τη Συμφωνία, ακολουθώντας άλλους μεγάλους ρυπαντές όπως η Κίνα, η Ινδία και οι ΗΠΑ, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτούμενες προϋπόθεσης για υιοθέτηση από χώρες που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 55% των παγκόσμιων εκπομπών.

Η επικύρωση της Συμφωνίας είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα, αναγκαίο, έστω και αργά, αφού ήδη αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της ανθρωπεγενούς αλλαγής του κλίματος, με πρόσφατο παράδειγμα τον Αύγουστο 2016 που συνέχισε τα ρεκόρ των τελευταίων μηνών και καταγράφηκε ως ο θερμότερος μήνας από τότε που υπάρχουν μετρήσεις.

e-max.it: your social media marketing partner

Όχι άλλο κάρβουνο! Να σταματήσουν τώρα τα έργα για τις λιγνιτικές μονάδες

Τρίτη, 16 Φεβ. 2016, 14:15

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης δήλωσε πρόσφατα πως έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα και πως σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια θεμελίωσής της. Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουν πως δεν υπάρχει καμία τεχνικό-οικονομική μελέτη που να υποστηρίζει πως η επένδυση αυτή θα είναι κερδοφόρα για τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές (ακόμα και αν η ΔΕΗ συνεχίσει να μην επιβαρύνεται για τις επιπτώσεις του λιγνίτη στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον της περιοχής), πολύ περισσότερο συγκριτικά σε σχέση με άλλες εναλλακτικές, καθαρές επενδυτικές επιλογές της ΔΕΗ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν με τον εντονότερο τρόπο να σταματήσουν άμεσα τα έργα κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας, τουλάχιστον μέχρι να παρουσιάσει η ΔΕΗ κάποια τεχνικο-οικονομική μελέτη που να υποστηρίζει πως η μονάδα αυτή θα βγάλει το 1,4 δις κόστος κατασκευής της και πως άλλες καθαρότερες εναλλακτικές επενδύσεις δεν είναι οικονομικά πιο ανταγωνιστικές.

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Άρθρα...