Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Οικονομία

Οικονομία, οικονομική πολιτική (ασφαλιστικό, κοινωνικές επιχειρήσεις, εργασιακά δικαιώματα, συνδικαλισμός)

Συντονιστής: Καραγιώργης Κώστας

e-max.it: your social media marketing partner


Δημόσια συζήτηση των Οικολόγων Πράσινων για την έξοδο από την κρίση

Δευτέρα, 11 Μάρ. 2013, 19:04

Απέναντι στις αδιέξοδες συνταγές των Μνημονίων, απαιτείται να επενδύσουμε στη διέξοδο από την κρίση με ταυτόχρονες απαντήσεις τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, τόνισαν στις εισηγήσεις τους και συνέτειναν στην άποψη αυτή, οι ομιλητές της δημόσιας συζήτησης που διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης Οικολόγων Πράσινων και της Θεματικής Ομάδας Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων, στον πολυχώρο «Οικόπολις», την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 19.00, με  θέμα: «Πράσινη πρόταση για βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας-πράσινες θέσεις εργασίας».

e-max.it: your social media marketing partner

Επωφελής για την βιωσιμότητα του σιδηροδρόμου, όμως λίγα τα οφέλη για τα δημόσια έσοδα από τη σύμβαση ΣΕΠ (COSCO)/TRAINOSE

Πέμπτη, 15 Νοέ. 2012, 18:50

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για επιχειρηματικά deals χωρίς ταυτόχρονα να έχει τη γνώση και τη βούληση να τα μετατρέψει σε όφελος για τις τοπικές οικονομίες και την κοινωνία, με πολλαπλά οφέλη για την απασχόληση που τόσο έχει χτυπηθεί από τις κυβερνητικές πολιτικές. Η συμφωνία ΣΕΠ (COSCO)/TRAINOSE για τη μεταφορά υλικών της Hewlett-Packard, που θα συναρμολογούνται ως τελικά προϊόντα στην Τσεχία, έχει δυο όψεις που αξίζει να προσεχθούν ιδιαίτερα και αναπτύσσονται παρακάτω.

e-max.it: your social media marketing partner

Η μείωση του πληθωρισμού δε γεμίζει το...καλάθι του καταναλωτή

Τετάρτη, 16 Ιαν. 2013, 18:31

Η μείωση του πληθωρισμού, σαφώς θετικό γεγονός, πρέπει να συνυπολογιστεί με το εν γένει υψηλό επίπεδο τιμών στη χώρα, αλλά και την εξέλιξή τους τη μακρά πλέον περίοδο της ύφεσης. Στην τελευταία τριετία, ο δείκτης τιμών του καταναλωτή είχε συνολικά 10% άνοδο, όταν τα εισοδήματα εμφάνισαν ραγδαία πτώση, η ανεργία εκτοξεύτηκε κοντά στο 30% και η απουσία απαραίτητων κοινωνικών δομών κατέστησε δυσβάστακτο το κόστος διαβίωσης σημαντικών κοινωνικών στρωμάτων.

Οι εγχώριες στρεβλώσεις παραμένουν και η πτώση του πληθωρισμού είναι ανομοιογενής σε μεγάλο βαθμό και έτσι δεν γίνεται αισθητή στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

e-max.it: your social media marketing partner

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Ως πότε η Πολιτεία θα "προωθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες" χωρίς αντίκρυσμα;

Πέμπτη, 08 Μάρ. 2012, 11:41

Ενώ η εξοικονόμηση πόρων εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά και κατά τρόπο κοινωνικά άδικο σε μισθωτούς και συνταξιούχους, η είσπραξη εσόδων παραμένει ακόμα σε επίπεδο υποσχέσεων. Οι επαναλαμβανόμενες υπομνήσεις  της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Οικονομικών για προώθηση νομοθετικών  παρεμβάσεων προς αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καυσίμων δεν μπορούν από μόνες τους να έχουν θετικά αποτελέσματα για τα δημόσια έσοδα και  την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.
e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Άρθρα...