Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Πολιτισμός

Πολιτισμός

Συντονίστρια: Μποφίλιου Ναταλία

websitehttp://ecogreens-gr.org/politismos/

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

e-max.it: your social media marketing partner


Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Θεματικές - Πολιτισμός

Δευτέρα, 18 Μάι. 2015, 15:58

Διεθνής ημέρα μουσείων σήμερα και η ανάγκη για την προστασία και τη διατήρηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς επανέρχεται επίμονα. Την ώρα που ιστορικοί πολιτισμικοί «θησαυροί» καταστρέφονται από το μένος του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, παραβιάζοντας κάθε έννοια ιστορικής ευθύνης και συνέχειας, ακόμα κι εντός των μουσείων, καθίσταται αναγκαία η εγρήγορση σε ότι αφορά την Δημόσια πρόσβαση σε έννοιες του πολιτισμού ευρύτερου αριθμού πολιτών.

e-max.it: your social media marketing partner

PDFΕκτύπωσηE-mail

Η θλίψη του "ΑΤΤΙΚΟΝ" και του "ΑΠΟΛΛΩΝ"

Θεματικές - Πολιτισμός

Πέμπτη, 12 Μάρ. 2015, 00:00

Στις 12 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την καταστροφή, του νεοκλασικού  κτηρίου, ζωντανού μνημείου της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που οικοδομήθηκε από το 1870- 1881 σε σχέδια του Τσίλερ, και που μέχρι την πυρκαγιά της 12/2/2012 κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην αντιμνημονιακή διαδήλωση, στέγαζε τους κινηματογράφους "ΑΤΤΙΚΟΝ" και " ΑΠΟΛΛΩΝ", σημεία αναφοράς της αθηναϊκής πολιτιστικής ζωής.

e-max.it: your social media marketing partner

PDFΕκτύπωσηE-mail

Με αφορμή το γεφύρι της Πλάκας, καταγραφή και συντήρηση όλων των μνημείων που χρήζουν φροντίδας

Θεματικές - Πολιτισμός

Τετάρτη, 04 Φεβ. 2015, 15:07

Το ιστορικό πέτρινο γεφύρι της Πλάκας κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τα Τζουμέρκα.

Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από μαστόρους της πέτρας τον 18ο αιώνα. Εκεί λειτουργούσε το τελωνείο της Ελεύθερης Ελλάδας με τη σκλαβωμένη Ήπειρο και εκεί έγινε, στις 29 Φεβρουαρίου 1944, η συμφωνία της Πλάκας-Μυρόφυλλου ανάμεσα στον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ την ΕΚΚΑ και των εκπροσώπων του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και της Ελληνικής Στρατιωτικής Διοίκησης, του Αμερικανού ταγματάρχη Ουάινς και του Βρετανού συνταγματάρχη Γουντχάους. Είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός.

e-max.it: your social media marketing partner

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ήρθε ο καιρός...

Θεματικές - Πολιτισμός

Παρασκευή, 27 Δεκ. 2013, 17:27

''μα τώρα που η φωτιά φουντώνει πάλι

εσύ κοιτάς τ' αρχαία σου τα κάλλη'' - Ν. Γκάτσος

Ήρθε ο καιρός να αποχαιρετήσουμε έναν μεγάλο τραγουδιστή αλλά πάνω απ' όλα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν καλλιτέχνη που έντυσε με τη φωνή του τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας και τους κοινωνικούς αγώνες, ήρθε ο καιρός να στοχαστούμε πού βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα πολιτισμικά και τι ευθύνη φέρει ο καθένας μας γι' αυτό, ήρθε ο καιρός να ''πάμε κι εμείς στην αυλή του φθινόπωρου'' σιγοτραγουδώντας το τελευταίο αντίο στο Νίκο Δημητράτο που θα εξακολουθεί βέβαια πάντα με τη δύναμη της φωνής του και του παραδείγματός του να είναι παρών ''στις αρένες του κόσμου''.

e-max.it: your social media marketing partner

PDFΕκτύπωσηE-mail

Περισσότερα Άρθρα...Σελίδα 1 από 8