Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Αυτοδιοίκηση

Αυτοδιοίκηση

Συντονιστής: Διάκος Κώστας

Blog: http://ecogreens-gr.org/autodioikisi/
e-max.it: your social media marketing partner


«ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»: ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δευτέρα, 23 Δεκ. 2013, 07:47

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι σε θέση να επεξεργαστούν και να εφαρμόσουν τοπικά εναλλακτικά σχέδια αντιμετώπισης της πολύπλευρης κρίσης, τόνισε η πανελλαδική Συνδιάσκεψη Αυτοδιοίκησης των Οικολόγων Πράσινων.

Με ψήφισμά τους τα μέλη της συνδιάσκεψης, που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών, αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών, την ίδια Κυριακή όπως ορίζει ο νόμος.

Βασικοί στόχοι της Συνδιάσκεψης των Πράσινων αυτοδιοικητικών είναι:

e-max.it: your social media marketing partner

2Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ που στηρίχθηκαν από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ | Υπάτη 24-25 Νοεμβρίου 2012, ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

Δευτέρα, 26 Νοέ. 2012, 00:00

Το μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησαν οι πολιτικές όλα τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν στο οικονομικό, κοινωνικό, ηθικό αδιέξοδο που ζούμε σήμερα και στην απαξίωση των δυνάμεων που διαθέτει η κάθε περιοχή.

Οι εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική, στις Σάπες Κομοτηνής,  το Πέραμα Αλεξανδρούπολης σήμερα, ή οπουδήποτε αλλού αύριο -όπως Κιλκίς, Σέρρες- είναι κομμάτι αυτής της ανάπτυξης. Οι  αυτοδιοικητικοί που εκπροσωπούμε  το μοντέλο βιώσιμης ευημερίας της τοπικής κοινωνίας είμαστε αντίθετοι με αυτή την οικονομική δραστηριότητα που οδηγεί σε καταστροφή των φυσικών πόρων και αποκλείει οποιαδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα με κατεύθυνση την αειφορία, επιβαρύνουν το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής, δυσχεραίνουν υφιστάμενες δραστηριότητες και  έχουν όφελος  μόνο για τους επενδυτές. Οι εταιρείες με αντικείμενο την εξόρυξη του χρυσού παίρνουν όλα τα κέρδη και τον χρυσό από τις τοπικές κοινωνίες  και αφήνουν πίσω τους  μόνο δηλητήρια (κυάνιο, όξινη απορροή) και μεταλλευτικά απορρίμματα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση  πρέπει να διαμορφώσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες  που θα έχουν στόχο τη βιωσιμότητα μιας περιοχής η οποία περνά μέσα από την αρμονία και ποικιλία δραστηριοτήτων, που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.   Ας αναζητήσουμε το χρυσό που κρύβεται στον αέρα, τον ήλιο, τα σκουπίδια μας.

Στηρίζουμε τους αγώνες των κατοίκων των περιοχών που είναι ενάντια στις εξορύξεις και μεταλλουργία χρυσού.

Στηρίζουμε τους αγώνες των τοπικών κοινωνιών για Βιώσιμη Ευημερία.

Όχι στην ένταξη αυτών των δραστηριοτήτων στη διαδικασία «fast track» που απαξιώνει τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.


e-max.it: your social media marketing partner

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ…

Τετάρτη, 09 Οκτ. 2013, 09:00

Δεν έχει  ανάγκη για ανανεωμένο κρατικό και κομματικό έλεγχο. Πάσχει από έλλειψη. Οραμάτων, Πολιτικών, Κοινωνικής Ευθύνης και Άμεσης Δημοκρατίας.

Βασική εκτίμηση των Οικολόγων Πράσινων είναι ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες  αντιμετωπίζονται ως ένας ακόμη τομέας της δημόσιας διοίκησης. Ο θεσμός παρουσιάζει πολλά προβλήματα λόγω του κακού σχεδιασμού του "Καλλικράτη", των επιπτώσεων από την κρίση, των αδυναμιών και τρομερών ελλείψεων στην δομή και οργάνωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης,  των κενών σε προσωπικό σε κρίσιμες ειδικότητες και υπηρεσίες που θα έκαναν τη διαφορά.

e-max.it: your social media marketing partner

Το «ευήκοον ους» εκώφευσε... Το Υπουργείο Εσωτερικών γύρισε την πλάτη στις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για την Αυτοδιοίκηση!

Πέμπτη, 12 Απρ. 2012, 11:07

Απογοητευμένοι δηλώνουμε οι Οικολόγοι Πράσινοι από τη στάση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση», που ήρθε να «συμπληρώσει» τις ατέλειες του Νόμου «Καλλικράτης», που από χθες αποτελεί Νόμο του Κράτους.

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Άρθρα...