Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Ας ξανασκεφτούμε για την Ευρώπη

Απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Μετά το Brexit, τις ανανεωμένες συζητήσεις  για Grexit, και την ανησυχητική πορεία προς τα δεξιά πολλών κυβερνήσεων, είναι σημαντικό να ξανασκεφτούμε την Ευρώπη.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος είναι ένα κόμμα καθαρά Ευρωπαικού προσανατολισμού. Η σημερινή όμως Ευρώπη και οι υπάρχουσες προτάσεις απέχουν πολύ από το όραμα μας:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού | Το νερό ανήκει σε όλους - λέμε όχι στην πώλησή του με σκοπό το κέρδος

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό. Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα Νερού αναδεικνύει μια συγκεκριμένη πτυχή του νερού. Το 2017 η θεματική είναι τα  "Λύματα".

Το Νερό, ο επονομαζόμενος και λευκός χρυσός, πηγή ζωής για τον άνθρωπο, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Απαγόρευση θανάτωσης ζώων χωρίς αναισθησία

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δικαιωμένοι από την απαγόρευση της «λειτουργικής σφαγής» στο Κοκκινόχωμα Καβάλας

Στις 23 Μαρτίου στην Καβάλα, ολοκληρώθηκε μία διαδικασία, κατά την οποία η κοινωνία των πολιτών μαζί με ευσυνείδητους υπαλλήλους κατάφεραν και απέτρεψαν παράνομη απόφαση του ΥΠΑΑΤ. Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η Πανελλάδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, η Εταιρία Προστασίας Αδέσποτων και Άγριων Ζώων, το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας ΑΙΣΩΠΟΣ, οι Χορτοφάγοι Καβάλας, το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας, η Περιφερειακή Παράταξη της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ κατάφεραν να αποτρέψουν ένα έγκλημα. Αρνητική στάση απέναντι στην απόφαση του Υπουργείου κράτησαν και μέλη του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Μετά την επίθεση στις καταλήψεις της Βίλα Ζωγράφου και της Αλκιβιάδου, σειρά έχει το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, όπου κάποιος αποφάσισε ότι πρέπει να μείνει χωρίς νερό.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε τις επιθέσεις προς τους κοινωνικούς αυτό-οργανωμένους χώρους. Όπως έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν, η ύπαρξη τέτοιων κοινωνικών χώρων, θα έπρεπε να αποτελεί δημόσια παροχή προς τους πολίτες.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Περισσότερα Άρθρα...