Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ - Διαφαίνεται αναπροσδιορισμός των σχέσεων των δύο πλευρών
Τετάρτη, 26 Ιούλ. 2017, 16:54

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τις σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας. Δεν είναι μόνο επειδή το φασιστικό πολιτικό σύστημα, που εν ονόματι μιας αόριστης Δημοκρατίας, ουσιαστικά έχει συνθλίψει τα ατομικά δικαιώματα στη χώρα απειλώντας και όμορες χώρες, αλλά επίσης επειδή αυτή η στάση αποτελεί και αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχής με τελευταίο κρούσμα την αποκλειστική ευθύνη της για το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Με τα δεδομένα αυτά, αν και για μας τους Έλληνες η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Τουρκίας αποτελεί ευκαιρία δημοκρατικοποίησης της κοινωνίας της, υπό το παρόν καθεστώς αλλοιώνει το ιδεολογικό περιεχόμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενάντια στην εκτροφή και θανάτωση γουνοφόρων ζώων για εκμετάλλευση
Τρίτη, 18 Ιούλ. 2017, 17:00

Στη πρόσφατη επίσκεψη του στη Δυτ. Μακεδονία, επικεφαλής επιτελείου υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, ο πρωθυπουργός έκανε μνεία για ειδική αναπτυξιακή μεταχείριση των «γουνοφόρων ζώων». Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι αντίθετοι στη διαχείριση  των ζώων ως "πραγμάτων" επιχειρηματικότητας, πόσο μάλλον που δεν εξυπηρετούν βασικές ανάγκες διαβίωσης (π.χ. διατροφή). Η εκτροφή και η θανάτωση ενός ζώου αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα.

Μια τέτοια επιλογή δεν ταυτίζεται με τη χρήση των οικόσιτων ζώων. Απλά εξυπηρετεί ένα παρωχημένο καταναλωτικό μοντέλο life style, με αντιπεριβαλλοντική διάσταση που ενισχύει την υποταγή της ευαισθησίας μας για την βιοποικιλότητα στο οικονομικό κέρδος.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σχετικά με την έκδοση του ομολόγου: Η κοινωνία αναμένει την ευκαιρία για τις κοινωνικές αλλαγές
Τετάρτη, 26 Ιούλ. 2017, 16:50

Η έκδοση κρατικού ομολογιακού δανείου, που δείχνει τα πρώτα βήματα εξόδου στις αγορές και αποτελεί θετική εξέλιξη για την Οικονομία μας, με σχετικά χαμηλό επιτόκιο. Δημιουργεί επίσης αισιοδοξία στην ψυχολογία κοινωνίας και αγορών.

Αυτό όμως που οφείλουμε να επισημάνουμε ως κόμμα ευθύνης είναι ότι ούτε η κρίση έφυγε, ούτε τα μνημόνια ακυρώθηκαν, ούτε η φτώχεια στην χώρα μας εγκατέλειψε. Η ανάσα αυτή δίνει όμως, και κυρίως, την ευκαιρία να ανατάξουμε, ως κοινωνικές δυνάμεις την στρατηγική μας, επιδιώκοντας μια διαφορετική βιώσιμη ευημερία.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη Βιώσιμη Αναπτυξιακή Προοπτική της Δυτικής Μακεδονίας
Δευτέρα, 17 Ιούλ. 2017, 19:36

Η παρέμβαση μας αφορά τόσο τους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, στα διοικητικά όρια των οποίων πραγματοποιείται η εξόρυξη του λιγνίτη, αλλά και ευρύτερα τους μη λιγνιτικούς Νομούς της  Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών και Καστοριάς), δεδομένου ότι επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από την εξορυκτική δραστηριότητα.

Σχετικά με την παραγωγή ενέργειας και τον απαιτούμενο νέο μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό

Με βάσεις τις αποφάσεις των Συνέδριων μας (2017) οΙ Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουμε και ζητάμε:

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Περισσότερα Άρθρα...