Κοινωνική Ευρώπη: Οι Πράσινες θέσεις για Οικονομία και Παιδεία
Οικολόγοι Πράσινοι
Εκτεταμένο δίκτυο ασφαλών διαδρομών για ποδήλατα και πεζούς τώρα (σε περίοδο κρίσης) PDF Εκτύπωση E-mail
Θεματικές - Μεταφορές - Υποδομές
Κυριακή, 27 Ιαν. 2013, 16:06

Ο θάνατος ποδηλάτη από τροχαίο, ας είναι ο τελευταίος

Το τελευταίο περιστατικό με το θάνατο ποδηλάτη, που παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ στο Κορωπί, δεν περιορίζεται μόνο στις ευθύνες ενός ασυνείδητου οδηγού, που εγκατέλειψε το θύμα αβοήθητο.

Δυστυχώς, η Πολιτεία παραμένει ασυγκίνητη στα κελεύσματα των καιρών και της κρίσης και αφήνει τους χρήστες ενός εναλλακτικού -αλλά επίκαιρου λόγω και της κρίσης- μέσου μετακίνησης, του ποδηλάτου, πλήρως απροστάτευτους.
Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μειώνεται διαρκώς ο οδικός χώρος υπέρ των πεζών και των ποδηλατών, με μεγάλη συνέργεια στη μείωση των ρυπαντών, στη βελτίωση του κυκλοφοριακού, της ποιότητας ζωής και της δημόσιας υγείας, στο Λεκανοπέδιο δεν υπάρχει σχεδιασμός για ένα δίκτυο με ασφαλείς ποδηλατόδρομους

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΕΟΤ είναι πληγή για το ελληνικό φυσικό περιβάλλον και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων PDF Εκτύπωση E-mail
Θεματικές - Τουρισμός
Τρίτη, 29 Ιαν. 2013, 19:33

Στα πλαίσια της 15θήμερη δημόσιας διαβούλευσης, διορία που έληξε σήμερα, του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του ΕΟΤ, η Θεματική Ομάδα Τουρισμού των Οικολόγων Πράσινων, έκανε την παρακάτω παρέμβαση.

Ενώ ο διακηρυγμένος στόχος, του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στον τομέα του τουρισμού, το περιεχόμενο των διατάξεων του κρύβει πτυχές ενός άκρως αντιπεριβαλλοντικού νομοθετήματος, καθώς δίνει το σήμα για την καταστροφή των ομορφότερων και περιβαλλοντικά σημαντικότερων περιοχών της Ελλάδας.

Πριν όμως αναφερθούμε σε συγκεκριμένα σημεία, δεν είναι δυνατόν να μη σχολιάσουμε την τσαπατσουλιά που χαρακτηρίζει το όλο νομοθέτημα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Οι μόνες που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών προς όφελος της κοινωνίας και του φυσικού περιβάλλοντος: Oι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες, με φορείς, εταιρείες και δράσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας! PDF Εκτύπωση E-mail
Περιφερειακές Οργανώσεις - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Πέμπτη, 18 Απρ. 2013, 08:40

Μαζί με τα τόσα άλλα προβλήματα της κρίσης των τελευταίων χρόνων, που τελειωμό δεν έχουν, εξακολουθεί να μας κατατρώει και το πρόβλημα των σκουπιδιών. Ο τόπος μας, η Πελοπόννησος, μόνιμος σκουπιδότοπος, κάθε τόσο στις πόλεις και στα χωριά (όπως και πάλι στο Δήμο Τρίπολης για τρεις και πλέον μήνες!, αντίστοιχα και στο Δήμο Ερμιονίδας!) σωροί τα σκουπίδια μέσα κι έξω απ΄ τους κάδους.

Χρόνια τώρα ζητάμε να λυθεί το πρόβλημα, με τη μόνη ενδεδειγμένη μέθοδο από κάθε πλευρά (οικονομική, κοινωνική, οικολογική, πολιτιστική):

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Δημόσια συζήτηση των Οικολόγων Πράσινων για την έξοδο από την κρίση PDF Εκτύπωση E-mail
Θεματικές - Οικονομία
Δευτέρα, 11 Μάρ. 2013, 19:04

Απέναντι στις αδιέξοδες συνταγές των Μνημονίων, απαιτείται να επενδύσουμε στη διέξοδο από την κρίση με ταυτόχρονες απαντήσεις τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, τόνισαν στις εισηγήσεις τους και συνέτειναν στην άποψη αυτή, οι ομιλητές της δημόσιας συζήτησης που διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης Οικολόγων Πράσινων και της Θεματικής Ομάδας Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων, στον πολυχώρο «Οικόπολις», την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 19.00, με  θέμα: «Πράσινη πρόταση για βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας-πράσινες θέσεις εργασίας».

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Όχι στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία «SOSτε το Νερό» PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτικές Κινήσεις - Θεσσαλονίκη
Παρασκευή, 26 Απρ. 2013, 12:18

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης λένε όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού και στηρίζουν την πρωτοβουλία «SOSτε το Νερό», για να προστατεύσουμε ένα σημαντικό δημόσιο αγαθό", δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλοςμετά τη συνάντηση με το συντονιστικού πολιτών και φορέων «SOSτε το Νερό».

Στην αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, εκτός του Μ. Τρεμόπουλου συμμετείχαν η Τάνια Γιαννιού, ο Ξενοφών Zήσης και οΟδυσσέας Χιλιτίδης, που συναντήθηκαν σήμερα με μέλη της γραμματείας του συντονιστικού πολιτών και φορέων «SOSτε το Νερό», τα οποία τους ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες και τις σχεδιαζόμενες δράσεις τους ενάντια στη ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


Σελίδα 7 από 1001