Κοινωνική Ευρώπη: Οι Πράσινες θέσεις για Οικονομία και Παιδεία
Οικολόγοι Πράσινοι
Όχι στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των ιαματικών μας πηγών! PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτικές Κινήσεις - Φθιώτιδα
Παρασκευή, 28 Ιούν. 2013, 08:33

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΗΓΩΝ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΔΩ!

http://www.gopetition.com/petitions/όχι-στην-ιδιωτικοποίηση-των-ιαματικών-πηγών.html

Εμείς που υπογράφουμε αυτή την αναφορά, θεωρούμε ότι το νερό, σε όλες του τις εκφάνσεις, αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό και η χρήση του ανθρώπινο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα για μπίζνες. Ενημερωθήκαμε δε ότι στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης - και με πρόσχημα την ανάκαμψη της οικονομίας και την αντιμετώπιση του χρέους - αποφασίστηκε, ερήμην των τοπικών κοινωνιών, η ιδιωτικοποίηση των Ιαματικών Πηγών της περιοχής μας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Mε χρέωση τώρα και στη Λευκάδα τα τηλεφωνικά ραντεβού στο Νοσοκομείο PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτικές Κινήσεις - Λευκάδα
Δευτέρα, 29 Ιούλ. 2013, 08:41

«Συνεχίζεται η υπερχρέωση από την βιομηχανία των τηλεφωνικών ραντεβού, τώρα και στην Λευκάδα! ...»

Τέλος στα τηλεφωνικά ραντεβού στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Λευκάδας (Μικροβιολογικό Εργαστήρια κλπ) μέσω του Γραφείου Υποδοχής Εξωτερικών Ασθενών του Γ.Ν.Λ.

Η απόφαση αυτή έχει ληφθεί εδώ και 3 μήνες περίπου από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου και πλέον όλοι θα χρεώνονται 0,78 ευρώ το λεπτό για να κλείσουν ραντεβού για εξωτερικές εξετάσεις στο 1540. Φυσικά το μέτρο έχει κερδοσκοπική λογική και αφήνει ακάλυπτους τους ηλικιωμένους που πρέπει όχι μόνο να χρεώνονται στην πενιχρή σύνταξή τους αλλά αντιμετωπίζονται και απρόσωπα.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Για την καταστροφική πυρκαγιά στον Παραδοσιακό Ελαιώνα Άμφισσας PDF Εκτύπωση E-mail
Περιφερειακές Οργανώσεις - ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 08 Αύγ. 2013, 16:10

Θύμα των φετινών πυρκαγιών υπήρξε δυστυχώς ο Παραδοσιακός Ελαιώνας της Άμφισσας και κατά συνέπεια και οι αγρότες ελαιοπαραγωγοί της περιοχής· μια περιοχή που πέρα από τη σημασία της ως οικοσύστημα, αφού εντάσσεται στο Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Νατούρα, αποτελεί στοιχείο ιστορικής κληρονομιάς και πολιτισμού της υπαίθρου. Οι συνέπειες της πυρκαγιάς αγγίζουν το φυσικό περιβάλλον, τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής, την αισθητική του τοπίου της Φωκίδας και του ιδιαίτερου αρχαιολογικού χώρου των Δελφών και τελικά και τον τουρισμό.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Αυτοδιαχειριζόμενος δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός να γίνει η ΕΡΑ Ζακύνθου PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτικές Κινήσεις - Ζάκυνθος
Τετάρτη, 07 Αύγ. 2013, 14:54

Συμβολή της Τοπικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων Ζακύνθου στο διάλογο για το μέλλον της ΕΡΑ

Μαθαίνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών 7 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ΕΡΑ Ζακύνθου, προβλέπεται να διακόψουν τη λειτουργία τους. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης σε σχέση με το αύριο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αν υπάρχουν τέτοια, αυτό που διαπιστώνουμε  είναι ότι υπάρχει ένα γενικότερο σχέδιο απαξίωσης των συλλογικών αγαθών που περιλαμβάνει και το αγαθό της ενημέρωσης και το οποίο παραχωρείται πλέον άνευ όρων στην ελεύθερη αγορά ως άλλο ένα εμπόρευμα προς κατανάλωση αλλά και ως εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης από διάφορα κέντρα πολιτικών ,οικονομικών και άλλων συμφερόντων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ένα χρόνο μετά τη φωτιά στη Χίο PDF Εκτύπωση E-mail
Πολιτικές Κινήσεις - Χίος
Τετάρτη, 21 Αύγ. 2013, 15:41

Ένα χρόνο μετά τη φωτιά που άφησε πίσω της περίπου 150 χιλιάδες στρέμματα καμένων δασών, δασικών εκτάσεων και αγροτικών καλλιεργειών τα συμπεράσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Ελάχιστα έχουν γίνει για τη ζημιά που έχει υποστεί το φυσικό περιβάλλον, καθώς και για την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στους κατοίκους που έχασαν περιουσίες στις πληγείσες περιοχές.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 


Σελίδα 8 από 1001