Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις συμφωνίες TTIP και CETA
Βουλή των Ελλήνων


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ: Συνεχίζεται η υποβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας
Βουλή των Ελλήνων - Νέα
Κυριακή, 19 Νοέ. 2017, 09:19

Ερώτηση για την υποβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) στα σχολεία, κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς. Στην ερώτησή του  τονίζει τη σημασία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, την προστασία της φύσης αλλά και για την πράσινη και βιώσιμη  στροφή της οικονομίας και του πολιτισμού μας.

Κάνοντας μία αποτίμηση  της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα ελληνικά σχολεία, ο Γιώργος Δημαράς επισημαίνει την σταδιακή μείωση του σχολικού χρόνου που αφιερώνεται στην μελέτη του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα, μόλις ένα μικρό ποσοστό των μαθητώννα έχει την ευκαιρία να διδαχθεί τις βασικές αρχές της περιβαλλοντικής αγωγής και της αειφορίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ των δύο βουλευτών των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ (μελών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ) Γιώργου Δημαρά και Γιάννη Τσιρώνη
Βουλή των Ελλήνων - Νέα
Παρασκευή, 20 Οκτ. 2017, 17:14

Για το θέμα της αποχώρησης μελών από το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Έλληνες πολίτες και τους φίλους της Οικολογίας τα εξής:

Κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι «διασπάστηκε» το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και ότι δήθεν έφυγαν τα «μισά μέλη».Η αλήθεια είναι ότι έφυγαν 4 μέλη από τα 31 τακτικά μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου. Στην ουσία αποχώρησαν κάποια μέλη του κόμματος μιας τοπικής οργάνωσης (ΠΚ Αχαρνών) και μερικά διάσπαρτα μέλη της "ομάδας" τους.

Ως βουλευτές των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ που έχουμε εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κινούμαστε θεσμικά και στα πλαίσια των πολιτικών αποφάσεων των συνεδρίων του κόμματος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Ο Γιώργος Δημαράς σε εκδήλωση για την ανακύκλωση στα Βίλια Αττικής
Βουλή των Ελλήνων - Νέα
Τρίτη, 17 Οκτ. 2017, 18:16

Σε εκδήλωση για την ανακύκλωση και την επανάχρηση απορριμμάτων συμμετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Βιλίων Αττικής. Η εκδήλωση που είχε τίτλο «Μείωση, επανάχρηση, ανακύκλωση: Η διαχείριση των απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο» διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης Ε.Ο.ΑΝ. υπό την αιγίδα του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των δημοτών και της δημοτικής αρχής για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου. Τη συζήτηση συντόνισε η Έλενα Μπότση, Κοινωνιολόγος και μέλος των Οικολόγων Πράσινων.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 
Γιώργος Δημαράς: Περιβαλλοντικό και Οικονομικό Έγκλημα στη Δυτική Μακεδονία - Βίαιη εκμετάλλευση του λιγνίτη χωρίς στρατηγικό σχέδιο απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα
Βουλή των Ελλήνων - Νέα
Δευτέρα, 03 Ιούλ. 2017, 18:22

Ήμασταν αντίθετοι στον σχεδιασμό για την Πτολεμαΐδα 5

Στην ανάγκη ενός διαφορετικού ενεργειακού σχεδιασμού προκειμένου να έχει μέλλον η χώρα και να μην επιβαρυνθούν οι επόμενες γενιές, αναφέρθηκε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Δημαράς, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής σχετικά με την περιβαλλοντική αποκατάσταση των λιγνιτικών πεδίων της Δυτικής Μακεδονίας.

e-max.it: your social media marketing partner
Περισσότερα
 

Περισσότερα Άρθρα...Σελίδα 1 από 9