Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε και φέτος στις εκδηλώσεις του ATHENS PRIDE.

Το Σάββατο 4/6/2011 από τις 11.00 το πρωί, θα είμαστε μαζί με τους/τις συμπολίτες/συμπολίτισσές μας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, γιορτάζοντας την πολυμορφία και τη διαφορετικότητα, απορρίπτοντας τα στερεότυπα και τις διακρίσεις που γεννούν τη μισαλλοδοξία.

Η αρμονία και η ισορροπία στις ανθρώπινες κοινωνίες βρίσκεται στον πυρήνα της οικολογικής σκέψης. Η κατάργηση των διακρίσεων και η οικοδόμηση ισότιμων ανθρώπινων σχέσεων μας αφορά όλους και όλες. Θέλουμε μια ανοιχτή κοινωνία που αγαπά την πολυχρωμία και τη διαφορετικότητα και είναι περήφανη γιατί όλα τα μέλη της είναι διαφορετικά αλλά ίσα. Πιστεύουμε πως οι διακρίσεις, οι προκαταλήψεις, ο στιγματισμός και τα στερεότυπα, γεννούν  τη βία μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία.

Για μας, τους Οικολόγους Πράσινους, συμπολίτες μας είναι όλοι/ες όσοι/ες μοιράζονται μαζί μας τον τόπο που ζούμε, ανεξάρτητα από καταγωγή, ιθαγένεια, θρήσκευμα, ηλικία, φύλο, αναπηρία, αγοραστική δύναμη, κοινωνική θέση, πολιτισμική ταυτότητα, σεξουαλικό προσανατολισμό και  ταυτότητα κοινωνικού φύλου. Πιστεύουμε ότι πρέπει να καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες για την κατάργηση όλων των προκαταλήψεων που αντιμετωπίζουν οι λεσβίες, οι γκέι, οι αμφισεξουαλικοί/ες, οι διαφυλικοί/ες και οι διεμφυλικοί/ες.

Η επέκταση και εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης επιβάλλεται και σε ό,τι αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου, Γι αυτό υποστηρίζουμε:

  • Το σχεδιασμό και την άμεση εφαρμογή προγραμμάτων που καταπολεμούν τις διακρίσεις και διαμορφώνουν συνθήκες ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην απασχόληση, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και παροχή αγαθών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου των συμπολιτών μας
  • Μέτρα που αντιμάχονται τη ρητορική και τα εγκλήματα μίσους, όπως και κάθε είδους μισαλλοδοξία.
  • Τον πολιτικό γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, επειδή απλώς είναι ανθρώπινο δικαίωμα όλων να απολαμβάνουν την κοινή ζωή με τον /την σύντροφο που επιλέγουν, χωρίς τον κίνδυνο στιγματισμού και κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι δικαίωμα όλων των ζευγαριών να απολαμβάνουν τα ίδια ασφαλιστικά, φορολογικά, κοινωνικά κ.α. δικαιώματα, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
  • Σχολεία που σέβονται τη διαφορετικότητα, που μαθαίνουν στους νέους ανθρώπους να αγαπούν τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους, ακόμα και όταν δεν είναι ίδιοι/ ίδιες με αυτούς/ές.
  • Την υπεύθυνη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που προωθεί την ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας και το σεβασμό στο/η σύντροφο και στη διαφορετικότητα.
  • Την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, από τις πρώτες σχολικές τάξεις.
  • Τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες από χώρες όπου διώκεται ο  σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα κοινωνικού φύλου. Κανένας και καμία δεν πρέπει να εξαναγκάζεται να επιστρέψει σε μία χώρα όπου ενδέχεται να απειληθεί -άμεσα ή έμμεσα- η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η αξιοπρέπειά του, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας κοινωνικού φύλου.

.           ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

2 Responses to “Athens Pride 2011, Θέλουμε την πολυμορφία και τη διαφορετικότητα, αρνούμαστε τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, τη μισαλλοδοξία”

  1. […] το Δελτίο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων με τίτλο  Athens Pride 2011, Θέλουμε την πολυμορφία και τη διαφορετικότη…: (Σημ.: τα έντονα γράμματα και ο κόκκινος χρωματισμός […]

  2. […] το Δελτίο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων με τίτλο  Athens Pride 2011, Θέλουμε την πολυμορφία και τη διαφορετικότη…: (Σημ.: τα έντονα γράμματα και ο κόκκινος χρωματισμός […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha