Άλλη μία δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής προστίθεται στον ήδη μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων της νεοναζιστικής οργάνωσης και μάλιστα αυτή τη φορά με έναν από τους φερόμενους ως δράστες να εργάζεται μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι ΟΠ εκφράζουμε  τον αποτροπιασμό μας και την απερίφραστη καταδίκη μας για το συμβάν, διατυπώνοντας και το ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν 3.5 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δύο χρόνια μετά από την έναρξη της δίκης της  ΧΑ, αυτή και τα μέλη της να νιώθουν ότι μπορούν να συνεχίζουν να δρουν ακόμη ως «κράτος εν κράτει»; Δεν είναι μόνο οι δολοφονικές επιθέσεις που συνεχίζονται, είναι και οι τραμπουκισμοί στη βουλή και στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου το κλίμα τρομοκρατίας και οι επιθέσεις λεκτικές αλλά και σωματικές κατά των μαρτύρων και συγγενών των θυμάτων έχει ξεπαράσει κάθε όριο. Παράλληλα συνεχίζονται οι σκαιότατες πρακτικές ανήθικης και αντιδεοντολογικής εξέτασης μαρτύρων από κάποιους εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Και όλα αυτά γιατί η ηθική απονομιμοποίηση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης δεν έχει συντελεστεί ακόμη με ευθύνη πολλών εμπλεκόμενων φορέων. Η μη έγκαιρη διεξαγωγή της δίκης που οδήγησε στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων και στη συνέχιση τόσο του κοινοβουλευτικού όσο και του εξωκοινοβουλευτικού τους “έργου”, η έλλειψη δημοσιότητας της δικαστικής  διαδικασίας, τα οικονομικά και πολιτικά ερείσματα που ακόμη διαθέτει η ΧΑ, η συνεχιζόμενη ατιμωρησία των δραστών-μελών της και η διασύνδεσή τους με την αστυνομία, το “ξέπλυμα” της εγκληματικής της δράσης  από εκπροσώπους του τύπου, της εκκλησίας,  της δικαιοσύνης  αλλά δυστυχώς και από κυβερνητικά στελέχη  είναι  κάποιες από τις αιτίες που φοβούμαστε ότι όπλισαν το χέρι των δραστών της ΧΑ για άλλη μια φορά.

Ταυτόχρονα η έντονη κινητικότητα των στελεχών της τον τελευταίο χρόνο,  σε ό,τι αφορά στο στήσιμο συνδικαλιστικών οργανώσεων σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους και στις  περιοδείες ανά την Ελλάδα – κυρίως όπου διαβιούν πρόσφυγες- και τα ανάλογα κηρύγματα μίσους, φαίνεται να σηματοδοτούν μία “επανεκκίνηση” της δράσης της ΧΑ με στόχο την όλο και μεγαλύτερη διείσδυση  της σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και ομάδες, συνθήκες που προοιωνίζονται  ακόμη πιο επικίνδυνες και ζοφερές εξελίξεις.  Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προασπίσουν τα δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτών, να φροντίσουν για την άμεση απόδοση δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών των εγκληματικών αυτών πράξεων. Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια γιατί ανάλογο είναι και το διακύβευμα, το οποίο είναι η ίδια η δημοκρατία.

 

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha