Στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν κάνουμε εκπτώσεις

Στην Τουρκία, εδώ και ένα χρόνο, έχει καταλυθεί κάθε έννοια δικαίου, η καταστολή και η παραβίαση ελευθεριών και δικαιωμάτων είναι ο κανόνας. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους και την ελευθερία τους, εκατοντάδες άλλοι έφυγαν από τη χώρα ζητώντας καταφύγιο στην Ευρώπη. Δημοσιογράφοι φυλακίζονται, εφημερίδες κλείνουν, η λογοκρισία είναι καθεστώς και οι καταγγελίες για βασανιστήρια όλο και πληθαίνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο και τηρώντας τις αρχές δικαίου και τις διεθνείς υποχρεώσεις της, η Ελληνική Δικαιοσύνη πριν λίγο καιρό αρνήθηκε την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματούχων στην Τουρκία. Οι πρόσφατες καταγγελίες,  που δημοσιοποίησε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, για επαναπροώθηση και παράδοση στο καθεστώς Ερντογάν Τούρκων αντιφρονούντων που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα -κυρίως από τον Εβρο- ζητώντας πολιτικό άσυλο, αν επιβεβαιωθούν συνιστούν κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταστρατήγηση διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα μας. Επιπλέον η αντιφατική και αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική, εάν εφαρμόζεται, καθιστά την Ελλάδα αναξιόπιστη και  ασυνεπή ως προς την προστασία των ανθρώπων που δικαιούνται διεθνούς προστασίας  και νομοτελειακά, αν η καταγγελία  επιβεβαιωθεί, θα οδηγηθούμε σε μία νέα καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάνε από την Πολιτεία να διερευνήσει σε βάθος τις καταγγελίες και αν ισχύουν να αποδοθούν ευθύνες σε όσους διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα και να σταματήσει άμεσα αυτή την κατάπτυστη πρακτική που θέτει ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο και εκθέτει για άλλη μια φορά τη χώρα μας διεθνώς.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha