Καταδικάζουμε τον βάναυσο προπηλακισμό της  συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου ως ενέργεια που προσβάλλει και υποσκάπτει κάθε έννοια διαλόγου και δημοκρατίας. Καταπατώντας οποιοδήποτε δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης, ξεπερνώντας τα όρια της υγιούς κοινωνικής αμφισβήτησης  τα αυγά και οι  προσβλητικές εκφράσεις κατά την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως χτες στο Φλοράλ στρέφονται ενάντια σε όλους  μας.

Είναι  ντροπή μετά την πρόσφατη εισβολή της αστυνομίας σε άλλη βιβλιοπαρουσίαση να ακολουθεί στον ίδιο χώρο αυτή η προσβλητική άνανδρη και «ρατσιστική»  επίθεση. Τα Εξάρχεια δεν είναι κατ’ αποκλειστικότητα προνομιακός χώρος κάποιων αλλά όλων μας πόσο μάλλον των κατοίκων της όπως είναι η κα. Σ. Τριανταφύλλου.

Η πρακτική αυτή από αυτοχριζόμενους τιμητές που όλο και συχνότερα υιοθετείται είναι επικίνδυνη και καταστροφική βρίσκεται στον αντίποδα της γνωστής φράσης του Βολταίρου και διατυπώνεται περίπου ως εξής: “Διαφωνώ με αυτό που λες και θα προσπαθήσω να σου κλείσω το στόμα με κάθε τρόπο”.

Αλλά, όπως λέει σε συνέντευξή της και η ίδια η συγγραφέας που δέχθηκε την επίθεση, για την κατάσταση αυτή φταίμε όλοι.  Η ανομία και η περιφρόνηση των δημοκρατικών θεσμών δυστυχώς είναι πλατιά διαδεδομένες, καθιερώνοντας στην πράξη όχι την κοινωνική χειραφέτηση αλλά το «δίκαιο του ισχυρότερου».

Σήμερα, άμεσα με υγιή αντανακλαστικά σε ότι απειλεί το δικαίωμα στην έκφραση και στην διαφορετικότητα όλοι μας, ως ευαίσθητοι πολίτες, ως δημοκρατικά κόμματα και κοινωνικοί φορείς πρέπει να αντιδράσουμε. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι η βία μιλάει πάντα τη γλώσσα της εξουσίας και δεσμευόμαστε να αναζητήσουμε τρόπους εξόδου από αυτή.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha