Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Σήμερα η σκέψη μας βρίσκεται στους χιλιάδες πολίτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, που δολοφονήθηκαν, φυλακίστηκαν, προπηλακίστηκαν ή απειλήθηκαν γιατί είχαν το θάρρος να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Δημοσιογράφοι, συγγραφείς, bloggers, ακτιβιστές του διαδικτύου, ακόμα και απλοί πολίτες που τολμούν να διατυπώσουν ελεύθερα την άποψη τους βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τη βία και τη στέρηση της ελευθερίας τους.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί συστατικό στοιχείο της ποιότητας μιας δημοκρατίας, μέτρο της οποίας είναι και ο σεβασμός της αντίθετης άποψης και της διαφορετικότητας.

Ο πρόσφατος προπηλακισμός των δύο δημοσιογράφων του «Βήματος» στη Μανωλάδα Ηλείας, όπου έκαναν ρεπορτάζ για τη μαύρη εργασία στον αγροτικό τομέα,  έρχεται να μας θυμίσει ότι ακόμα και στη χώρα μας η ελευθερία του Τύπου δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αλλά η προστασία και η διαφύλαξη της απαιτούν καθημερινή προσπάθεια και επαγρύπνηση».

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha