Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον τραγικό χαμό των τριών εργαζομένων της Marfinστην οδό Σταδίου, οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης για τους τρεις νέους ανθρώπους που πριν ένα   χρόνο χάθηκαν άδικα στο χώρο εργασίας τους, θύματα μιας απρόκλητης δολοφονικής επίθεσης αλλά και της παραβίασης των μέτρων ασφαλείας που θα μπορούσαν να τους είχαν σώσει τη ζωή.

Η απερίφραστη καταδίκη από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία δεν άφησε περιθώρια να θεωρηθεί η εγκληματική αυτή ενέργεια ως «αμφισβήτηση του συστήματος» και τα θύματα της ως «παράπλευρες απώλειες». Η παραπομπή των δολοφόνων στη δικαιοσύνη αποτελεί ελάχιστη ηθική υποχρέωση της πολιτείας στη μνήμη των θυμάτων.

Ένα χρόνο αργότερα, οι εικόνες της Αγγελικής, της Παρασκευής και του Νώντα φέρνουν στη μνήμη μας τρεις νέους ανθρώπους με προσδοκίες και όνειρα που δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν.

Η σκέψη μας επιστρέφει στον τόπο της τραγωδίας, που θα μας θυμίζει για πάντα ότι ο δρόμος της βίας είναι αδιέξοδος και ότι είναι ευθύνη όλων μας να τον θέσουμε οριστικά στο περιθώριο της κοινωνίας και της ιστορίας».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι:

  • Προσφέρουν το συμβολικό ποσό των 500 ευρώ ως ενίσχυση της βιβλιοθήκης που δημιουργείται στη Μήλο στη μνήμη της Παρασκευής Ζούλια.
  • Αντιπροσωπεία τους θα βρίσκεται σήμερα στις 2μμ στον τόπο της τραγωδίας, ως ελάχιστη συμβολική εκδήλωση μνήμης.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha