Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Θεολόγου Ρόδου δεν έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν μόνο την περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική υποβάθμιση και απαξίωση, δεν έχουν απέναντι τους μόνο τη διαχρονική αδιαφορία και αναποτελεσματικότητα της πολιτείας όσον αφορά την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και την αστυνομική βία και τον αυταρχισμό.

Αριθμός αστυνομικών οργάνων, που ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δρομίσκο που οδηγεί στον  ΑΗΣ Σορωνής, επέδειξε την «αποτελεσματικότητα» της χτυπώντας ανυπεράσπιστους πολίτες οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να ζητούν για πολλοστή φορά το δίκιο και την εφαρμογή του νόμου. Δηλαδή να σταματήσει η ΔΕΗ και η πολιτεία να μπαλώνουν την κατάσταση κάθε ένα-δυο χρόνια με λύσεις αποσπασματικές και παράνομες και επιτέλους να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που παίρνουν από το 1994.

Αντί όμως πραγματικών λύσεων επελέγη η απρόκλητη βία και η εν γένει καταχρηστική συμπεριφορά εναντίον των κατοίκων της περιοχής  την Παρασκευή 17/6/2001, γεγονός πρωτάκουστο για το νησί της Ρόδου. Βία  εναντίον φιλήσυχων πολιτών με παρουσία στα κοινά του τόπου και προπάντων ανθρώπων που είχαν δίκιο. Αντί λοιπόν να στραφούν εναντίον των πραγματικά υπευθύνων για την κατάσταση στο νησί της Ρόδου, εστράφησαν εναντίον αυτών που εύκολα αντιμετωπίζονται.

Δυστυχώς, το συμβάν αυτό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλα σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που επιβεβαιώνει τους φόβους ότι έχουμε να κάνουμε πλέον με σχέδιο συστηματικής κρατικής καταστολής ενάντια σε όσους θέλουν να αρθρώσουν ένα διαφορετικό λόγο και μια διαφορετική πρόταση από αυτήν της κάθε είδους εξουσίας.

Η Τοπική Πολιτική Κίνηση Δωδεκανήσου των Οικολόγων Πράσινων καλεί τους θεσμικούς φορείς της πολιτείας να εξαντλήσουν τις προσπάθειες τους όχι στην τιμωρία των πολιτών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους, αλλά σε προσπάθειες βιώσιμης και μακροχρόνιας λύσης του ενεργειακού προβλήματος του νησιού. Μια τέτοια βιώσιμη λύση πρέπει να περιλαμβάνει εκτός των άλλων και κατάλληλες πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας, για την οποία κανείς δεν μιλάει, αλλά και μεγαλύτερη  διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αφού η Ρόδος βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα πανελληνίως.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με βία ούτε με εκφοβισμό των πολιτών.

ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha