Η συνεχιζόμενη βίαιη καταστολή της άοπλης εξέγερσης του Συριακού λαού για τη διεκδίκηση δημοκρατικών ελευθεριών, επιβάλλει την άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας. Από τον περασμένο Μάρτιο το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση φρικιαστικά εγκλήματα καθώς χιλιάδες πολίτες έχουν συλληφθεί, βασανιστεί ή δολοφονηθεί, ενώ άγνωστος είναι και ο αριθμός των αγνοουμένων.

Αντιπροσωπεία της Συριακής Κοινότητας της Ελλάδας επισκέφθηκε χθες τα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων όπου και συναντήθηκε με μέλη της Θεματικής Ομάδας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποίησαν, τα μέλη της Συριακής Κοινότητας παρουσίασαν στοιχεία για τις δολοφονίες, τις συλλήψεις, τα βασανιστήρια, τις εξαφανίσεις και παρέδωσαν οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο καταγράφονται οι φρικαλεότητες που έχουν διαπραχθεί από το δικτατορικό καθεστώς της Σύριας από την αρχή της εξέγερσης έως σήμερα. Σύμφωνα με την Ένωση Συντονισμού της Συριακής Επανάστασης  οι νεκροί της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων στη Συρία, ξεπέρασαν τους 3.100 ανθρώπους. Μόνο κατά το Ραμαζάνι σκοτώθηκαν 551 άνθρωποι από τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος και την παραμονή της μουσουλμανικής γιορτής, 130 έπεσαν νεκροί στη Χάμα, ενώ στην καταμέτρηση δεν περιλαμβάνονται τα θύματα που δεν αναγνωρίστηκαν και οι αγνοούμενοι.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι:

-Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο Συριακό λαό στον αγώνα του για δημοκρατία, ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα.

-Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν μαζί με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών για τη διεθνή απομόνωση και την επιβολή περαιτέρω αυστηρών κυρώσεων στο δικτατορικό και εγκληματικό καθεστώς της Σύριας.  Η Ευρώπη αλλά και η Διεθνής Κοινότητα δεν πρέπει να αφήσουν  πλέον κανένα περιθώριο ανοχής προς τους ισόβιους άρχοντες που περιφρονούν, καταπιέζουν και δολοφονούν τους λαούς τους. Οφείλουν να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις για βοήθεια, να πιέσουν με κάθε νόμιμο  και ειρηνικό μέσο να σταματήσει η αιματοχυσία στην Συρία και να στηρίξουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Διαβάστε επίσης:

Οικολόγοι Πράσινοι, «Σύρια: Ως πότε η στρατιωτική μηχανή του καθεστώτος Ασάντ θα δολοφονεί;»

Διεθνής Αμνηστία, «Σύρια: Αποκάλυψη μεγάλου κύματος θανάτων κατά την κράτηση»

Δείτε:

Παρέμβαση του Daniel Con Bendhit στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα της Σύριας:

http://www.greens-efa.eu/situation-in-syria-3773.html

Οπτικοακουστικό υλικό από την εξέγερση του Συριακού λαού κατά του εγκληματικού καθεστώτος αλ Ασαντ:

http://www.ecogreens-gr.org/humanrights/2011/09/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85/

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha