Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουμε το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Μαΐου, στο Ελληνικό

Οι Οικολόγοι  Πράσινοι υποστηρίζουμε και φέτος, για 8η συνεχή χρονιά, το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο 11-12 Μαΐου στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Όπως κάθε χρόνο από το 2005, κεντρικός άξονας του φεστιβάλ είναι η μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις και δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί “ναρκωτικών”.

Η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για τα ναρκωτικά που, με τα όποια προβλήματά του, κινούταν σε θετική, αντιαπαγορευτική κατεύθυνση. Δυστυχώς, η έντονη αντίδραση συντηρητικών κομμάτων (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ) οδήγησε στο να μην κατατεθεί αυτό τελευταία στιγμή στην ολομέλεια της Βουλής και η Ελλάδα να παραμένει η χώρα με ίσως το πιο απαγορευτικό νομοθετικό πλαίσιο στην ΕΕ.

Ιδιαίτερα σε μια εποχή κρίσης όπως αυτή που ζούμε, η στροφή σε αντιαπαγορευτικές πολιτικές γίνεται πιο επιτακτική. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε αφενός σε απελευθέρωση σημαντικών και πολύτιμων δημόσιων πόρων που σήμερα σπαταλώνται για τη διατήρηση μιας κατασταλτικής πολιτικής χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Περισσότερες δυνάμεις θα ήταν διαθέσιμες για την ασφάλεια όλων των πολιτών, θα είχαμε επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και δεν θα υπήρχε ανάγκη για κατασκευή νέων φυλακών. Παράλληλα, η κρίση έχει οδηγήσει στην ένταση του φαινομένου των εξαρτημένων ατόμων στα κέντρα των πόλεων. Ας θυμηθούμε και πως πολλές από τις οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες βρέθηκαν στην κατάσταση αυτή για να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Μια αντιαπαγορευτική προσέγγιση, θα έσπαγε τη σύνδεση με τον υπόκοσμο και η δυνατότητα χρήσης σε ειδικούς χώρους θα άρχιζε την αντιστροφή του προβλήματος γκετοποίησης περιοχών του κέντρου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουμε στη διεκδίκηση πιο δίκαιων πολιτικών για μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις και για αποποινικοποίηση των χρηστών. Απορρίπτουμε με υπευθυνότητα κάθε εξάρτηση και είμαστε αντίθετοι στη «ναρκω-κουλτούρα». Απορρίπτουμε, όμως, και κάθε στρουθοκαμηλισμό απέναντι στα προβλήματα και αρνούμαστε να αποδεχθούμε το τεράστιο κόστος της σημερινής πολιτικής σε ανθρώπινες ζωές και σε κοινωνική συνοχή. Αναζητούμε τρόπους για την εξουδετέρωση των οικονομικών συμφερόντων που προωθούν τη διάδοση των ναρκωτικών, αλλά και για τη δυνατότητα του χρήστη να διατηρήσει μια στοιχειώδη ένταξη στην κοινωνία.

Λεπτομέρειες για το φεστιβάλ από την ιστοσελίδα των διοργανωτών: http://legaliseprotestival.blogspot.com/

Πρόσβαση με ΜΜΜ: Τραμ, 2η στάση Αγίου Κοσμά.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha