Η βίαιη προσαγωγή και εν συνεχεία σύλληψη δεκαέξι ακτιβιστών της πρωτοβουλίας March to Athens που είχαν έρθει στο Σύνταγμα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για την οικονομική κρίση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια που στρέφεται ενάντια στο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη να διαδηλώνει ειρηνικά σε δημόσιο χώρο, δημιουργώντας παράλληλα εύλογα ερωτηματικά για το «άβατο» που επιχειρεί να καθιερώσει στην Πλατεία Συντάγματος ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Σε μια περίοδο που καθίσταται σαφές ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης η ελληνική πολιτεία δείχνει το χειρότερο της πρόσωπο αντιμετωπίζοντας με αδικαιολόγητη βία ευρωπαίους πολίτες που έμπρακτα αποδεικνύουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους στη χώρα μας. Καλούμε για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ακτιβιστών και περιμένουμε εξηγήσεις από το Δήμο Αθηναίων και τις αστυνομικές αρχές για τη σημερινή απρόκλητη ενέργεια.

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων επισκέφθηκε την Εισαγγελία όπου κρατούνται οι ακτιβιστές. Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η έμπρακτη ειρηνική αλληλεγγύη αποτελεί σήμερα ζητούμενο. Είναι ντροπή με αυτό το βίαιο τρόπο να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν ειρηνικούς διαδηλωτές. Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι μήνυμα θέλουν να περάσουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στους Έλληνες πολίτες και στη διεθνή κοινότητα εκείνοι που επιλέγουν να αντιδρούν με αυτό τον τρόπο».

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha