Οι τελευταίες δηλώσεις για την εύρεση νέων χώρων κράτησης αλλοδαπών δείχνουν- για κακή τύχη των πολιτών- τον στρουθοκαμηλισμό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, δήλωσε για το θέμα

«Η λογική …κρύψτε τους να μην τους βλέπουν, δεν μπορεί να αποτελέσει λύση στο πολυδιάστατο μεταναστευτικό ζήτημα της χώρας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Αποτελεί μόνο ένα φτηνό επικοινωνιακό τρικ που αντιμετωπίζει την κορυφή του παγόβουνου, ξεχνώντας τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών».

Όπως φάνηκε και από τις κινητοποιήσεις στην Θράκη τις προηγούμενες ημέρες λόγω των αποφάσεων του Υπουργείου, οι τοπικές κοινωνίες κάθε άλλο παρά ως …φιλοξενία αντιμετωπίζουν την επιχείρηση “Ξένιος Ζευς”.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε για θεσμικές παρεμβάσεις ισχυρού νομοθετικού χαρακτήρα σε συνεργασία με την Ε.Ε και τις χώρες προέλευσης, ώστε να εφαρμοστεί μια κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική αντίθετη στη λογική μιας Ευρώπης-φρουρίου. Καλούμε για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό από μέρους της Πολιτείας, με αρχικά βήματα την καταγραφή των απαραίτητων πληροφοριών και γνώμονα το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των λαών αλλά και την αποσυμφόρηση του κέντρου των πόλεων μέσα από συντονισμένες δράσεις που θα ωφελήσουν το σύνολο των πολιτών.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha