Οι πρόσφατες ομοφοβικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας (τρία περιστατικά μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες) επεκτείνουν και επαυξάνουν το απαράδεκτο φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση της βίας που πηγάζει από το μίσος εναντίον ολόκληρων κοινωνικών ομάδων. Χθες ήταν οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών, στη συνέχεια οι επιθέσεις, λεκτικές και σωματικές, εναντίον γκέι, αύριο;

Η Πολιτεία οφείλει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι η ρητορική μίσους, ο ρατσισμός και η κάθε είδους μισαλλοδοξία δημιουργούν το κλίμα εκείνο που ευνοεί τα εγκλήματα μίσους και υποστηρίζουμε κάθε μέτρο που συμβάλλει στην καταπολέμησή τους. Επί πλέον, χρειάζεται όλοι/όλες να καταβάλλουμε καθημερινά κάθε προσπάθεια για την απόρριψη των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουμε την εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί της Παρασκευή 14/9 στις 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος καθώς και τις δράσεις που θα ακολουθήσουν την Παρασκευή 14/9, 21.00, πλατεία Κεραμεικού και το Σάββατο 15/9, 12.00, στο Μοναστηράκι και καλούμε τα μέλη, τους/τις φίλους/ες και τους/τις συμπολίτες μας να συμμετέχουν σ΄ αυτές.

Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

http://www.ecogreens-gr.org/humanrights/

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha