Ρούχα πρώτης ανάγκης για συμπολίτες μας που είναι άστεγοι αγοράστηκαν από τους Οικολόγους Πράσινους και διανεμήθηκαν σε εκδήλωση στα γραφεία τους, μέσω της ΜΚΟ «Κλίμακα». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα τακτικά μέλη της εκτελεστικής γραμματείας των ΟΠ, Κωνσταντίνα Κοσμίδου, Γιώργος Δημητρίου, Ορέστης Κολοκούρης, η Θεματική Ομάδα Δικαιωμάτων, μέλη των Οικολόγων Πράσινων, η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΜΚΟ «Κλίμακα», Άντα Αλαμάνου, καθώς επίσης επωφελούμενοι και εθελοντές της «Κλίμακας».

Η αγορά έγινε από μικρή ελληνική βιοτεχνία, ενισχύοντας έτσι τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν μέσα στη βαθιά οικονομική κρίση που έχει τις έχει πλήξει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συναισθανόμενοι τη οξύτητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας, προβαίνουμε σε αυτή την κίνηση αλληλεγγύης απέναντι στους άστεγους, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο ένα δίαυλο επικοινωνίας που θα οδηγήσει σε νέες ανάλογες δράσεις στο μέλλον, με όραμα πάντοτε την αλληλέγγυα κοινωνία για την οποία αγωνιζόμαστε. Σκοπός των Οικολόγων Πράσινων είναι να ακολουθήσουν άμεσα νέες δράσεις στην περιφέρεια και προσβλέπουμε σε ακόμα δυναμικότερες στο μέλλον.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΜΚΟ «Κλίμακα», Άντα Αλαμάνου, ευχαριστώντας για την πρόσκληση και τη συμβολή των Οικολόγων Πράσινων στις δράσεις της «Κλίμακας», ανέφερε: «Η προσπάθεια μας ξεκίνησε από το 2001. Τότε το πρόβλημα δεν ήταν τόσο ορατό, όπως σήμερα με την κρίση. Όσο περισσότεροι είναι μέρος του προβλήματος όμως, τόσοι περισσότεροι πρέπει να είμαστε μέρος της λύσης» και συνέχισε: «Στηριζόμαστε από χορηγίες και εθελοντές και ευελπιστούμε στην βιώσιμη συνεργασία μεταξύ μας».

Η διοργάνωση έγινε με τη συνεργασία της Εκτελεστικής Γραμματείας, της Θεματικής Ομάδας Δικαιωμάτων και της Επιτροπής Εκδηλώσεων και Εκστρατειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι – και ειδικότερα η Πολιτική Κίνηση Κυκλάδων-συνεργάζονται με την «Κλίμακα» και σε δράσεις που αφορούν στην ψυχική υγεία.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha