ναρκωτικάΗ Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών βρίσκει για άλλη μια χρονιά τη χώρα μας στην ίδια φάση. Η αποτυχημένη κατασταλτική πολιτική που διώκει τον χρήστη και πλουτίζει τον έμπορο και έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες τοξικοεξαρτημένους, εκατοντάδες νεκρούς και τις φυλακές γεμάτες με αθώους πολίτες, συνεχίζεται.
Το νομοσχέδιο που είχε ετοιμαστεί από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, το οποίο οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαμε χαρακτηρίσει ως ένα βήμα προόδου, έμεινε στα χαρτιά, ενώ στην θέση του κατατέθηκε μια άτολμη εκδοχή του. Θεωρούμε επιτακτική την αλλαγή πολιτικής στην κατεύθυνση της μείωσης της βλάβης και της αποδυνάμωσης των κυκλωμάτων της διακίνησης και ζητάμε την επαναφορά του νομοσχεδίου της επιτροπής υπό τον καθηγητή Νίκο Παρασκευόπουλο.
Λόγοι δημόσιας υγείας και ασφάλειας, αξιοπρέπειας των πολιτών, αλλά και της οικονομίας της χώρας, επιτάσσουν την άμεση αλλαγή πολιτικής. Η διαιώνιση της σημερινής κατάστασης παίζει με τη δυστυχία συνανθρώπων μας και επιτείνει αδιέξοδα. Διεκδικούμε πολιτικές ανάλογες με τις επιπτώσεις κάθε ουσίας, αποποινικοποίηση της χρήσης, ανοχή στην αυτοκαλλιέργεια για προσωπική χρήση, κρατικά ελεγχόμενη χορήγηση της ηρωίνης στους τοξικοεξαρτημένους, πλουραλισμό στις θεραπευτικές μεθόδους απεξάρτησης.

 

 

Η Θεματική Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha