OP ΕΡΤ

Με κατηγορίες για διακεκριμένες φθορές κατά της δημοσίας περιουσίας, διατάραξη ασφαλείας επικοινωνιών, απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και απειλές κατά αστυνομικών οργάνων, προσπαθεί η Κυβέρνηση να αναχαιτίσει το κίνημα αντίστασης που έχει δημιουργηθεί ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης της ΕΡΤ. Μετά τις τελευταίες συλλήψεις εργαζομένων και αλληλέγγυων (που συνοδεύτηκε από την άσκηση ποινικής δίωξης σ’ έναν εξ αυτών) στο χώρο εκπομπής του σήματος της ΕΡΤ στον Υμηττό, οι οποίοι αποκατέστησαν το σήμα του σταθμού με αποτέλεσμα να εκπέμψει η ΕΡΤ σε ολόκληρη την Αττική, οι μάσκες έχουν πέσει και η κατά μέτωπο επίθεση απέναντι στο κίνημα είναι περισσότερο από εμφανής.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θυμίζουμε ότι πρώτη η Κυβέρνηση έσυρε το χορό της ανομίας. Όσοι επικαλούνται σήμερα φθορά δημόσιας περιουσίας, είναι οι ίδιοι που την απαξιώνουν, δίνοντας χώρο σε γνωστούς επιχειρηματίες που ορέγονται τις συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ.

Είναι  οι ίδιοι που αποφασίζουν και διατάσσουν, κάνοντας αφειδώς χρήση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, παρά το γεγονός ότι το Ελληνικό Σύνταγμα ορίζει (παρ. 1 αρθ. 44)  ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δικαιολογείται μόνο «όταν συντρέχει εξαιρετικώς επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη». Είναι οι ίδιοι που δεν εφαρμόζουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Είναι οι ίδιοι, τέλος, που στέλνουν στο δρόμο 2.500 εργαζομένους και στερούν από όλους μας την πρόσβαση στο αγαθό της ενημέρωσης και του πολιτισμού.

Απέναντι τους βρίσκονται όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ενωμένοι και αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Διότι στη σημερινή λαίλαπα η ελευθερία της έκφρασης,  η ιστορική μνήμη, ο πολιτισμός και ο ανένδοτος αγώνας γι΄ αυτά, αποτελούν τη μοναδική  διέξοδο.

 

Η Θεματική Ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha