ΕΡΤ1Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουν στην εναλλακτική τους πρότασή

Η κυβέρνηση μπήκε τελικά στο ραδιομέγαρο σαν τον κλέφτη, τις πρώτες πρωινές ώρες. Η σημερινή εισβολή αποτελεί επιπλέον πλήγμα στη δημοκρατία.

«Η ενημέρωση και η δημοκρατία χρειάζονται διάλογο και όχι αυταρχισμό και βία. Η επέμβαση στην ΕΡΤ καθιστά επίκαιρη και επιτακτική πλέον την ανάγκη μιας ουσιαστικής συζήτησης με βάση την πρόταση που έχουμε καταθέσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Αυτοί που τον Ιούνιο παρέκαμψαν πραξικοπηματικά την πλειοψηφία της Βουλής,  που επί μήνες καταπάτησαν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που μόλις προχθές νομιμοποίησαν αδιακρίτως όλες τις παρανομίες των ιδιωτικών καναλιών, επικαλούνται επιλεκτικά τη νομιμότητα που οι ίδιοι υπονόμευσαν. Στη δημοκρατία, νομιμότητα δε μπορεί να είναι μόνο ό,τι συμφέρει την εκάστοτε κυβέρνηση και τους φίλους της.

Παράλληλα δημιουργείται και σοβαρό θέμα διαφάνειας: απαγορεύοντας κάθε παρουσία  θεσμικού εκπροσώπου που θα μπορούσε να διασταυρώσει την καταγραφή του εξοπλισμού του ραδιομεγάρου, η κυβέρνηση φαίνεται να ενεργεί σαν να επιδιώκει την ελευθερία να ισχυριστεί μετά ό,τι θέλει.

Ειρηνική και δημοκρατική διέξοδος υπήρχε, και οι Οικολόγοι Πράσινοι την προτείναμε. Όλο το τελευταίο διάστημα κάναμε σειρά διαβημάτων για μην υπάρξει αστυνομική επέμβαση, παρουσιάζοντας και συγκεκριμένη πρόταση για «παράλληλη, ανοικτή και κοινωνική ΕΡΤ».  Η πρόταση έχει ήδη συναντήσει σημαντική απήχηση, και γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη μετά τη σημερινή εισβολή. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να την προωθούμε: Τα ΜΑΤ δε μπορούν να ανακόψουν την προσπάθεια για δημοκρατική και πλουραλιστική ενημέρωση.   

Από νωρίς το πρωί μέλη των Οικολόγων Πράσινων βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στην ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις πόλεις που υπάρχουν περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha