εμπροςς

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους ηθοποιούς που είχαν συλληφθεί σε ώρα πρόβας καθώς και στο εγχείρημα του «ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός».

Η δίκη αναβλήθηκε για τρίτη φορά και, παρά την έκκληση των δικηγόρων να γίνει σύντομα, αυτή θα γίνει στις 12/10/2015.

Το ΤΑΙΠΕΔ βιάζεται να κατοχυρώσει άλλο ένα ακίνητο προς πώληση. Το «Εμπρός», όμως, είναι μνημείο και είναι πράγματι ένα κοινό αγαθό για την πόλη. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν ότι το «Εμπρός» δεν πρέπει να πουληθεί και θα βρίσκονται δίπλα σε όσους αντιστέκονται.

Η συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων  Μαρία Πετεινάκη δήλωσε σχετικά:

«Το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» αποτελεί ένα κέντρο τέχνης, πολιτισμού, πολιτικού διαλόγου, συνάντησης και αυτοοργάνωσης. Μία προσπάθεια στην οποία έχουν ανταποκριθεί χιλιάδες πολίτες μέσα από τις εκδηλώσεις, δεκάδες ομάδες έχουν συμμετάσχει στις συνελεύσεις και στη διαχείριση του χώρου. Αποτελεί πράγματι ένα σημαντικό κύτταρο ζωής και αλληλεγγύης στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας. Η ύπαρξη τέτοιων κοινωνικών δημιουργικών χώρων, εκτός των νόμων της αγοράς είναι ευκταία από κάθε άποψη και θα έπρεπε να αποτελεί δημόσια παροχή προς τους πολίτες. Αντ’ αυτού, γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης όπου το κράτος δεν ενισχύει την τέχνη και τον πολιτισμό, ενώ παράλληλα κλείνει τους κοινωνικούς χώρους και συλλαμβάνει ηθοποιούς εν ώρα πρόβας».

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha