hate-speech-is-not-free-speech

Απορία και θλίψη προκαλεί η υπουργοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου,  ο οποίος έχει εκφράσει κατά το παρελθόν αντισημιτικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις, έχει καταφερθεί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς δημόσια πολλάκις ενάντια στον ίδιο τον πρωθυπουργό , έχει εγκαλέσει τη ΧΑ για “πλημμελή” άσκηση των καθηκόντων της σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις της στο δημόσιο βίο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε μεγάλο πολιτικό ατόπημα τη συγκεκριμένη ανακόλουθη επιλογή που όχι μόνο προσβάλλει χρόνιους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατική παράδοση ανθρώπων μέσα στον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο αλλοιώνει το δημοκρατικό στίγμα ενός πολιτικού χώρου (και των συνεργαζόμενων με το κυβερνών κόμμα Οικολόγων Πράσινων) που είχε πάντα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά εντέλει νομιμοποιεί και κατακυρώνει τη ρητορική μίσους στον δημόσιο λόγο.

Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει , έστω και την ύστατη στιγμή, την επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου για τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων, Το οφείλει στη δημοκρατία, το οφείλει στα κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες.

Η πλειοψηφία των πολιτών που έδωσε ξανά την ψήφο εμπιστοσύνης της στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί εκπτώσεις σε βασικά ζητήματα της αριστεράς, που δεν άπτονται του Μνημονίου, λόγω συνεργασίας με ΑΝΕΛ. Οι γραμμές αυτές, που αφορούν μια ουσιαστική μάχη στο εσωτερικό της χώρας, πρέπει να ξεκαθαριστούν από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης.

Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha