189127-unnamedΕκφράζουμε την απερίφραστη καταδίκη μας για την χθεσινή επίθεση ακραίων στοιχείων-όπως όλα δείχνουν πρόκειται για στελέχη ή μέλη  της ΧΑ- στον Γιώργο Κουμουτσάκο. Φαίνεται ότι, αν και  υπόδικη, η ΧΑ εξακολουθεί  να “παρεμβαίνει” στην πολιτική ζωή του τόπου με τις γνωστές σκαιότατες πρακτικές της. Ζητάμε τη άμεση σύλληψη των δραστών καθώς είναι τόσα τα ντοκουμέντα της επίθεσης που κυκλοφορούν ώστε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ολιγωρία ή καθυστέρηση από τις αρχές Θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και όχι να βλέπουμε την αστυνομία σε ρόλο διαιτησίας κατά το συμβάν.

  Οι ανακοινώσεις  των πολιτικών κομμάτων που ακολούθησαν το περιστατικό μας προκαλούν τόση  ανησυχία όση και η ίδια η  επίθεση.  Δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημοκρατία από τη “νομιμοποίηση” μέσω δηλώσεων από τα πολιτικά κόμματα τραμπούκικων επιθέσεων όπως αυτή που δέχθηκε εχθές ο βουλευτής. Δεν υπάρχει αποτελεσματικότερο ξέπλυμα της εγκληματικής δράσης της ΧΑ από την αναγνώριση του “ηθικού δικαιώματος” για άσκηση βίας-και τη δικαιολόγηση της κατά συνέπεια- με αφορμή μία, δημόσια εκφρασμένη, διαφορετική άποψη .

       Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: Η θέση “αν δεν μιλούσε ο Φίλης δεν θα δεχόταν την επίθεση ο Κουμουτσάκος” καταδεικνύει το βαθμό του εκφασισμού της δημόσιας ζωής στη χώρα.  Ας αναλάβουν την ευθύνη όσοι/ες με τη στάση τους μας οδηγούν σε τόσο επικίνδυνες ατραπούς γιατί τίποτα δεν είναι τόσο κακό, ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο.

 

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha