Επιστολή Οικολόγων Πράσινων προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τoν προσδιορισμό της ημερομηνίας καταβολής του προνοιακού επιδόματος ΑμεΑ

Ανοικτή επιστολή, υπογεγραμμένη από τη Θεματική Ομάδα ΑμεΑ, απηύθυναν  εκ νέου οι Οικολόγοι Πράσινοι στον Υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, προκειμένου να προσδιοριστεί, ως οφείλει, χρονικά η καταβολή του  προνοιακού επιδόματος στα Άτομα με Αναπηρία .

 Το πλήρες περιεχόμενό της είναι το ακόλουθο :

 Θέμα:  «Προσδιορισμός ημερομηνίας καταβολής του προνοιακού επιδόματος ΑμεΑ»

Aξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια του υπ΄αριθμ.13681/8.4.2013 εγγράφου της Διεύθυνσης Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής Τ.Α., με το οποίο διευκρινίστηκε ότι η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νομό δικαιούχους, θα γίνει με την επιχορήγηση των Δήμων, δυνάμει της υπ΄αριθμ. 12448/2.4.2013 Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, εκφράζουμε καταρχάς την ικανοποίηση μας, για την έστω και καθυστερημένη διευθέτηση της εκκρεμότητας καταβολής του προνοιακού επιδόματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013.

Εντούτοις, δεδομένων των αυξημένων οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία, τα οποία χρήζουν ιατρικής και νοσηλευτικής παρακολούθησης σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ συχνά δεν διαθέτουν άλλους οικονομικούς πόρους και βασίζονται στο ελάχιστο προνοιακό επίδομα για επιβιώσουν στοιχειωδώς, η καθυστερημένη καταβολή του προνοιακού επιδόματος δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση.

 Αντιθέτως, η τακτική καταβολή του προνοιακού επιδόματος, σε καθορισμένη ημερομηνία, χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να είναι δυνατός ο οικιακός προγραμματισμός και να μην φθάνουν τα Άτομα με Αναπηρία και οι οικογένειες τους στο όριο της εξαθλίωσης, αποτελεί την  ελάχιστη συνεισφορά της Πολιτείας. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε το συγκεκριμένο ζήτημα να λυθεί άμεσα και οριστικά με σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία. Αναμένουμε τις ενέργειές σας προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Η Θεματική Ομάδα για τα Άτομα με  Αναπηρία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *