Nov 242010

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ

Παρασκευή, 30 Απρ. 2010, 14:07

Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Μαΐου, στην Παραλία Μοσχάτου
Συμβολική η επιλογή της τοποθεσίας, για την ανάκτηση της δημόσιας πρόσβασης

Οι Οικολόγοι  Πράσινοι  υποστηρίζουμε και το φετινό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, που οργανώνεται την Παρασκευή και το Σάββατο 7-8 Μαΐου στην Παραλία Μοσχάτου. Συμμετέχουμε, επίσης, στη διοργάνωσή του, στα πλαίσια της Συμμαχίας «Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά» που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με πρωτοβουλία γνωστών μελών μας.

Η επιλογή της παραλίας Μοσχάτου αποτελεί, επιπλέον, μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον τοπικό Δήμο, για να ξαναγίνει προσβάσιμος και δημόσιος ο  χώρος που έχει παραχωρηθεί από  το κράτος στην Εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα».

Πρόγευση της φετινής αθηναϊκής διοργάνωσης, αποτελεί η επιτυχία του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Απριλίου στο στρατόπεδο  ΚΟΔΡΑ στην Καλαμαριά, όπου πάνω από 6.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος.

Κεντρικός άξονας της μεγάλης αυτής γιορτής είναι και φέτος η μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις και ο πλουραλισμός των θεραπευτικών μεθόδων, για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί “ναρκωτικών”.

Οι Οικολόγοι  Πράσινοι στηρίζουμε την αντιαπαγορευτική δράση του Φεστιβάλ, απορρίπτοντας με υπευθυνότητα όχι μόνο τη ναρκο-κουλτούρα αλλά και κάθε στρουθοκαμηλισμό απέναντι στα προβλήματα.  Διεκδικούμε έμφαση στην πρόληψη, πλουραλισμό στις θεραπευτικές μεθόδους, αποποινικοποίηση για τους χρήστες και δυνατότητες να αποφεύγουν τα κυκλώματα των εμπόρων μέχρι να αποφασίσουν οι ίδιοι για την απεξάρτησή τους.

Σε καιρούς όπου ξοδεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για αναποτελεσματικούς μηχανισμούς καταστολής, που καταλήγουν να τροφοδοτούν τους εμπόρους και να σκοτώνουν τους χρήστες, επιμένουμε στη διεκδίκηση πιο δίκαιων πολιτικών για μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις και για  αποποινικοποίηση των χρηστών.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε κάθε δράση ενδυνάμωσης της συνείδησης για την προάσπιση της ζωής και του περιβάλλοντος

Leave a Reply

(required)

(required)