Nov 242010

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ «ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ» την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010, 7:00 μμ, Βουλή

  • Αντι-απαγορευτικό θεατρικό δρώμενο
  • Κατάθεση υπογραφών

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, απορρίπτοντας τον στρουθοκαμηλισμό απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών (26.6.2010) ως μέρος της Συμμαχίας «Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και με αφορμή την σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το νόμο περί απαγορευμένων ουσιών, η Συμμαχία θα καταθέσει στην Βουλή υπογεγραμμένη έκκληση, που απευθύνει στον Γ. Παπανδρέου και την Κυβέρνηση, για τον εξανθρωπισμό της πολιτικής περί απαγορευμένων ουσιών με γνώμονα την αρχή της μείωσης της βλάβης. Η έκκληση περιλαμβάνει εκατοντάδες υπογραφές πολιτικών, διανοούμενων, καλλιτεχνών, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων. Εκτός από τις εκατοντάδες υπογραφές που θα κατατεθούν, έχουν επίσης συγκεντρωθεί ηλεκτρονικά χιλιάδες υπογραφές μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει το αντι-απαγορευτικό θεατρικό δρώμενο «Η δίκη της Κανναβίτσας» από τη θεατρική ομάδα του ΕΛΕΥΣΥΝΑ (Σενάριο: Γ. Οικονομόπουλος, Μουσική: Χρήστος Οικονομίδης, Ηθοποιοί: μέλη του ΕΛΕΥΣΥΝΑ και των Νέων Πράσινων), που θα παρουσιαστεί μπροστά από τη Βουλή (πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη).

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι οι πολιτικές περί ουσιών θα πρέπει να γίνουν επιτέλους δίκαιες και αποτελεσματικές, για να μειωθεί η βλάβη στους χρήστες, την κοινωνία και την οικονομία. Ξέρουμε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Διεκδικούμε, όμως, πλουραλισμό στις θεραπευτικές μεθόδους με έμφαση στην πρόληψη, την άρση της αντιμετώπισης του χρήστη ως αντικειμένου ποινικού σωφρονισμού, την αδογμάτιστη – από τη σκοπιά του χρήστη – πληροφόρηση και τη μείωση της βλάβης (όπως άλλωστε συστήνει από το 2004 και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνοντας την Έκθεση Κατάνια). Οι πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία 50 χρόνια δεν μειώνουν ούτε τη ζήτηση, ούτε την προσφορά ουσιών (όπως αποδεικνύει η πρόσφατη μελέτη Reuter- Trautmann της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 2009). Αντίθετα γιγαντώνουν τη Μαφία και περιθωριοποιούν τους χρήστες, ενώ ταυτόχρονα ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε αναποτελεσματικούς μηχανισμούς καταστολής.

Στη Συμμαχία Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά συμμετέχουν οι: Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Κενό Δίκτυο, Φίλοι του Ανθρώπου, Νέοι Πράσινοι, Οικολόγοι Πράσινοι, AKOA, ΡΟΖΑ, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Leave a Reply

(required)

(required)