11/02/2013

Το δημοσίευμα που αφορά σε κακοδιαχείριση 35 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, τα οποία προορίζονταν για την εκπαίδευση ανειδίκευτων δασκάλων σε εξάωρα σεμινάρια σχετικά με τον αυτισμό, καταδεικνύει τη ρουσφετολογική αντίληψη που συνεχίζει να επικρατεί στα κόμματα εξουσίας.
Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, διατέθηκαν  300 φορές περισσότερα χρήματα για το σκοπό αυτό.
Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα χρήματα τα στερήθηκαν επί της ουσίας τόσο οι εξειδικευμένοι λειτουργοί που θα προσέδιδαν ένα τεράστιο όφελος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του αυτισμού σε βάθος χρόνου, όσο και οι τελικοί αποδέκτες τους, άτομα με προβλήματα του φάσματος του αυτισμού. Ακόμη πιο δύσκολο είναι κανείς να αποδεχτεί την ευκολία με την οποία η κομματική λογική “των ψηφαλακίων” καθορίζει την ποιότητα της πολιτικής υγείας, της εκπαίδευσης, μέσω διάθεσης δημόσιου χρήματος χωρίς σκοπό και όραμα, γιατί τέτοια ήταν η επιλογή ένταξης σε πρόγραμμα των ανειδίκευτων δασκάλων λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010.
Δεν μας ξενίζει τελικά η λογική που επικράτησε τότε,  γιατί η χώρα βρίθει ανάλογων παραδειγμάτων αναντιστοιχίας μεταξύ σκοπού και αποτελέσματος, διαχείρισης χρήματος, που προερχόταν είτε από τον  προϋπολογισμό, είτε από ΕΣΠΑ.
Eλπίζουμε ότι κάποτε θα μπει ένα φρένο στις πελατειακές πρακτικές γιατί η χώρα και οι πολίτες της πληρώνουν ήδη ακριβά τις δημαγωγικές πολιτικές.

 

Η Θεματική Ομάδας Υγείας

Η Θεματική Ομάδα για τα ΑμεΑ

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha