κοινωνικό ιατρειο ελληνικού

Η εισβολή κλιμακίου της αστυνομίας και του ΕΟΦ στο «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού» και στους «Γιατρούς του Κόσμου», που σε πείσμα των καιρών συνεχίζουν να προσφέρουν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με ελάχιστους οικονομικούς πόρους, έγινε με πρόσχημα έρευνα για διακίνηση «παράνομων ουσιών». Η ενέργεια αυτή δεν προκαλεί θλίψη, αλλά οργή. Όπως ήταν αναμενόμενο οι έρευνες αυτές απέβησαν άκαρπες, το στίγμα όμως δόθηκε.

Η ελληνική Κυβέρνηση, αφού ολοκλήρωσε τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, στρέφεται πλέον ενάντια στην Κοινωνία των Πολιτών. Ο νέος εχθρός που εφηύρε είναι τα ευρέως αναπτυσσόμενα κινήματα αλληλεγγύης. Έτσι, στόχος γίνονται οι εθελοντικές πρωτοβουλίες πολιτών που αυτοοργανώνονται αξιοποιώντας συχνά τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως στην περίπτωση του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί, ελέω οικονομικής κρίσης, στους πλέον κρίσιμους τομείς, όπως είναι η υγεία που προστατεύονται συνταγματικά.

 Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για την ταυτότητα του νέο-συντηρητικού κυβερνητικού σχηματισμού: είναι απόλυτα εχθρικός και φοβικός στα κινήματα, γιατί ο ίδιος στρέφεται ενάντια σε κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης. Εμείς αντίθετα πιστεύουμε στην αυτοοργάνωση των πολιτών, την οποία η Πολιτεία οφείλει να συνδράμει, όχι να υπονομεύει. Στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, στους Γιατρούς του Κόσμου και σε όλες τις συλλογικότητες πολιτών που αυτοοργανώνονται με κάθε τρόπο και σήμερα χτυπιούνται, το σύνθημα είναι ένα: Κανένας μόνος του στην κρίση. Όταν σήμερα ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού πλήττεται από την ανεργία ή απασχολείται στη μαύρη αγορά εργασίας και δεν έχει πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, κανένας πόσο μάλλον η ίδια η Πολιτεία, δεν δικαιούται να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να στοχοποιεί αυτούς που αγωνίζονται για ένα αξιοπρεπές σήμερα.

Το θέατρο του παραλόγου της καταστολής πρέπει να λάβει άμεσα τέλος.

 

Η Θεματική Ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha