τουρκοι απεργοι πείνας

Όταν στα ρυάκια της Χαλκιδικής ρέει αρσενικό, η Αθήνα «μολύνεται» από τα πλακάτ τους 

Οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες Ahmet Düzgün Yüksel, Erdğan Çakır, Hasan Biber και Mehmet Yayla έχουν ξεκινήσει εδώ και 32 ημέρες απεργία πείνας για να αποτραπεί η έκδοσή τους στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Τουρκία αντίστοιχα, για την πολιτική τους δράση. Η σιωπή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον των Τούρκων πολιτικών προσφύγων είναι εκκωφαντική και γεννά εύλογα ερωτήματα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπεται καν να πραγματοποιήσουν απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος με το πρόσχημα ότι «μολύνουν» με τα πλακάτ τους τον χώρο. Είναι επίσης ενδεικτικό και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι απεργοί πείνας και οι αλληλέγγυοι έχουν δεχθεί επτά επιθέσεις από την αστυνομία, ενώ έχουν γίνει δεκαεννέα προσαγωγές, τρεις εκ των οποίων έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Η έκδοση των Τούρκων πολιτικών προσφύγων συνδέεται άμεσα με την πολιτική τους δράση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Γερμανία βάσει του νέου «τρομονόμου» που θεσπίστηκε το 2002, διώκεται και κάθε νόμιμη πολιτική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στο έδαφός της, εφόσον είναι αλληλέγγυα σε πολιτικές οργανώσεις που σε μία τρίτη χώρα (λ.χ. την Τουρκία) θεωρούνται τρομοκρατικές. Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι η έκδοση στη Γερμανία του  Ahmet Düzgün Yüksel είναι φρονηματική και δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με παράνομες ενέργειες. Επομένως, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην εν λόγω απόφαση έκδοσης μειοψήφησε ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Αντίστοιχα και η έκδοση πολιτικών προσφύγων στην Τουρκία, συνιστά με τη σειρά της βάναυση παραβίαση διεθνών συμβάσεων που απαγορεύουν την έκδοση σε χώρα που υπάρχει κίνδυνος βασανισμού.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιστεκόμαστε στο πογκρόμ που έχει στηθεί εναντίον των Τούρκων πολιτικών προσφύγων και θα αγωνιστούμε από κοινού για την ανατροπή-έστω και την τελευταία στιγμή- της πολιτικής αυτής που θεωρεί τα ατομικά δικαιώματα «πολυτέλεια του παρελθόντος». Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που διοργανώνονται σήμερα στις 17.30μμ στην πλατεία Συντάγματος και στην πορεία την Πέμπτη στις 18.00μμ στα Προπύλαια. Η συμφωνία που έκλεισε την Άνοιξη μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Recep Tayyip Erdoğan, έχει ήδη αφήσει πίσω της μία απαγωγή και κινδυνεύει να αφήσει  νεκρούς. Οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση και στη Δικαιοσύνη να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha