Αποστολοπουλος δίκηΔίκαιη η απόφαση της Δικαιοσύνης για την επίθεση σε μαθητή

 Η καταδίκη του χρυσαυγίτη Γ. Αποστολόπουλου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ενδεχόμενο δόλο, καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία, με συνολική ποινή δέκα χρόνια και έξι μήνες, ήταν μία αδιαμφισβήτητη δικαίωση.

Ο Αποστολόπουλος οργάνωσε και πραγματοποίησε την αιματηρή επίθεση σε βάρος του αντιφασίστα μαθητή, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2013, ενώ η φίλη του και συμμαθήτρια του θύματος, παραπέμφθηκε για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η εμπλοκή του θύτη με τη Χρυσή Αυγή, έπαιξε τον καίριο ρόλο στη στοχοποίηση και την επιλογή του θύματος, το οποίο θεωρήθηκε εμπόδιο επειδή αποδοκίμαζε το φασισμό.

 Είναι μελανό σημείο το γεγονός όμως ότι η οικογένεια του θύματος, οι συμμαθητές του, το ίδιο το σχολείο, οι αλληλέγγυοι, καθώς και ο πολιτικός χώρος της Αριστεράς, λοιδορήθηκαν, στοχοποιήθηκαν και σπιλώθηκαν εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας. Ο κατηγορούμενος στην πρωτοφανή απολογία του, όχι μόνο δεν έδειξε καμία μεταμέλεια, αλλά επιχείρησε να παρουσιάσει το θύμα και τους συμμαθητές του ως ναρκομανείς, να σπιλώσει το ίδιο το σχολείο και την οικογένειας του θύματος, ενώ έφθασε στο σημείο να ισχυριστεί ψευδώς, χωρίς να πείσει την έδρα, ότι δέχθηκε επίθεση από το θύμα, αλλάζοντας την αρχική του κατάθεση. Και όλα αυτά, ενώ βρέθηκαν φωτογραφίες στο κινητό του δράστη μετά το έγκλημα, όπου με το συνεργό του κρατώντας μαχαίρια “πόζαραν” υπερήφανοι για το έγκλημα, καθώς και τα μηνύματα και οι κλήσεις που είχαν προηγηθεί και αποδείκνυαν την προμελέτη του εγκλήματος.

Πρόκειται για μία δίκαιη και γενναία απόφαση της Δικαιοσύνης που αποτελεί  σαφές και ηχηρό μήνυμα κατά των εγκληματικών συμπεριφορών του φασισμού που απειλεί τη μαθητική κοινότητα. Του φασισμού που εκφράστηκε για μία ακόμη φορά με μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, με απειλές και  τρομοκρατία. Του φασισμού που και πάλι πήρε τη μία και μοναδική απάντηση που αρμόζει: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Στον μικρό αυτό μαθητή, στην οικογένειά του, σε όλους τους αλληλέγγυους, αλλά και στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, οφείλουμε αυτή τη νίκη κατά του φόβου, που αποτελεί πάνω και πρώτα από όλα νίκη κατά του φασισμού. Σε αυτούς και αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται, οφείλουμε την ελπίδα και το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha