αιγύπτιος εργάτης

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με αφορμή την τέταρτη αναβολή εκδίκασης της απαγωγής και του βασανισμού Αιγύπτιου

Η αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης απαγωγής και ξυλοδαρμού του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά για τέταρτη συνεχή φορά, λόγω απουσίας των συνηγόρων υπεράσπισης των δραστών, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και αμφιβολίες για τη χρηστή απονομή της Δικαιοσύνης σε εύλογο χρόνο.

Θυμίζουμε ότι οι κατηγορούμενοι, Γιώργος Σγούρδος, ιδιοκτήτης φούρνου στη Σαλαμίνα και εργοδότης του θύματος, ο γιος του (μέλος της Χρυσής Αυγής) και ένας φίλος τους, αλβανικής καταγωγής είναι οι φερόμενοι ως δράστες στην υπόθεση απαγωγής, βασανισμού και κλοπής οικονομιών μηνών του Ουαλίντ Ταλέμπ, τον οποίο άφησαν επί ώρες αλυσοδεμένο σε έναν στάβλο στη Σαλαμίνα.

Παρά τον αποτροπιασμό που δημιούργησε η πράξη τους, οι κατηγορούμενοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι εδώ και δύο ολόκληρα χρόνιααφού δεν τους επεβλήθη προφυλάκιση. Η απόφαση της μη προφυλάκισης, σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης, δημιουργούν μία κουλτούρα διάχυτης ατιμωρησίας, που συμβάλει καίρια στη διαιώνιση των εγκλημάτων μίσους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι δράστες ακόμη και σήμερα συνεχίζουν ανενόχλητοι να απειλούν, να λοιδορούν και να προκαλούν, ενώ το θύμα, άνεργο, με τεράστια οικονομικά προβλήματα (ο δράστης οφείλει στο θύμα περίπου 7.000 ευρώ από τα 12.350 ευρώ που είχε υφαρπάξει από τις οικονομίες μηνών πολλών Αιγυπτίων της Σαλαμίνας), ζει υπό ένα συνεχές καθεστώς φόβου.

Είναι η τελευταία σου μέρα, θα σε θάψω εκεί που είσαι”, του είχαν πει τότε οι δράστες.

Σήμερα, όταν πλέον έχει αποδειχθεί περίτρανα η ευθεία σχέση μεταξύ ατιμωρησίας και κρουσμάτων ρατσιστικής βίας, καμία δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Γιατί για την αύξηση της ρατσιστικής βίας υπάρχει απόλυτη συνυπευθυνότητα των θεσμικών φορέων, οι οποίοι με την πλημμελή αντίδραση ή ακόμη και την αδράνειά τους, οδηγούν στη συγκάλυψη και τελικά στη διαιώνιση του φαινομένου.

 

Η Θεματική Ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2013 Οικολόγοι Πράσινοι - Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Suffusion theme by Sayontan Sinha